Rumpiškės rajono gyventojai kyla į kovą už savo medžius

Rumpiškės rajono gyventojai kyla į kovą už savo medžius

Kovo 11 d. Klaipėdos m. Rumpiškės gyvenamojo kvartalo gyventojai vietoj to, kad ramiai švęstų Lietuvos Nepriklausomybės 30-metį, rinkosi į protesto sueigą  prieš masinį brandžių medžių savo gyvenamajame rajone kirtimą.

Žmonės bando vienytis,  staiga tik  prieš kelias dienas pamatė savo namų kiemuose  raudonu mirties  kryžiumi pažymėtus gražiausius bukus, liepas, beržus, ąžuolus. 

Gyventojai šiuos medžius sodino prieš 30- 40 metų savo rankomis.

Žmonės negali savo akimis patikėti, kaip galima vardan kiemų modernizavimo masiškai, nepasitarus su gyventojais taip brutaliai žudyti didžiulius, sveikus medžius, kurie dešimtmečiais ištikimai saugojo visus gyventojus nuo miesto triukšmo, mašinų ir įmonių taršos, teikė vaikams ir senukams pavėsį, paukšteliams namus.

Žmonės sielvartavo dėl medžių ir, kad jų rinkta miesto valdžia niekinamai elgiasi tiek su medžiais, tiek ir su gyventojais, kurių  nuomonės atsiklausti net nesiteikia.

Gyventojai  renka aktyviai parašus, kreipiasi pagalbos į įvairias instancijas, kad būtų atsiklausta jų nuomonės, kad nebūtų brutaliai sunaikinti želdiniai, kuriuos jie tiek metų puoselėjo.

Gyventojų kontaktai:
Klaipėdos Žaliųjų asociacijos pirmininkė Liudvika Kuzmičiūtė 8 698 239 35

Seniūnaitė Vilija  Malakauskienė 8 615 96032

Gyventoja Dijana  8 684 73344

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder