Sandėliukų griovimo vajus nesibaigia

Sandėliukų griovimo vajus nesibaigia

Kai kurių klaipėdiečių pasipiktinimą sukėlę sandėliukų Pievų Tako gatvėje griovimo darbai - ne paskutinieji. Gali būti, jog dar šiemet toks pat likimas laukia dar kelių tokios paskirties statinių.

Savivaldybės taikiklyje - dar bent trys panašūs statiniai, kurių priežiūra mažai kam rūpi.

"Tikimės, kad spėsime tai padaryti šiemet", - sakė Statinių priežiūros poskyrio vedėja Galina Čichun.

Pirmieji turėtų griūti sandėliukai Žiedų skersgatvyje 6. Juos apžiūrėjus pavasarį savininkai paraginti tvarkytis, kad statinys nenugriūtų, tačiau taip nieko ir nepadarius, vasarą viena raudonų plytų siena susmego.

Statinių, kuriuos dėl nepriežiūros reikia sulyginti su žeme, sąraše atsidūrė ir sandėliukai Minijos gatvės 132 namo kieme. Tiesa, čia jie bus griaunami ne visi, mat kai kuriuose aplinkiniai žmonės dar laiko įvairius daiktus, o nenaudojami greitai taps istorija.

Neilgai turėtų stovėti ir paviljonas Įgulos gatvėje 13 - jau taip pat apsispręsta, kad apdegęs statinys turi būti griaunamas.

Klaipėdoje apleisti statiniai griaunami dėl įvairių priežasčių. Kai kuriuos iš jų benamiai paverčia antisanitarinėmis zonomis, kiti dėl yrančių konstrukcijų pripažįstami keliančiais pavojų žmonėms, o trečius dėl prastos būklės remontuoti neverta ir nugriauti yra tiesiog pigiau nei tvarkyti.

Tiesa, griovimas taip pat kainuoja nemažus pinigus. Anot savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, šiemet tam tikslui iš įvairių šaltinių atseikėta apie 180 tūkst. litų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder