Saugios kaimynystės nauda neabejojama

Saugios kaimynystės nauda neabejojama

Geriausiai Klaipėdos saugios kaimynystės grupei vadovaujanti Valentina Putka sako, kad įsteigus tokį darinį padėtis tikrai pagerėjo - benamiai išvaikyti, vaizdo kameros pastatytos, todėl artimiausiu metu tikimasi surasti, kas neseniai pavogė kaimynų dviratį.

Stengdamiesi suaktyvinti saugios kaimynystės grupių (SKG) veiklą uostamiestyje, skatinti gyventojus pačius prisidėti prie saugesnio miesto kūrimo, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (KAVPK) ir Klaipėdos savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią iki 2018 m. įgyvendina projektą "Saugus kaimynas - saugus aš".

Šiemet buvo paskelbtas konkursas "2016 metų saugiausia kaimynystės grupė Klaipėdos mieste". Jame dalyvavo 23 iš 64 Klaipėdos mieste esančių SKG. Grupių veiklą vertino autoritetinga komisija, kurios nariai buvo įvairių institucijų atstovai, tarp jų ir Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys. Pasak jo, name, kuriame yra saugios kaimynystės grupė, paprastai ir tvarka gera.

"Tikrai saugiau gyvename"

Pirmą vietą minėtame konkurse laimėjo UAB "Vėtrungės būstas" SKG, kurios pirmininkė - V. Putka. Antroji vieta atiteko daugiabučių namų savininkų bendrijos (DNSB) "Granitas" SKG, kurios pirmininkas - Sigitas Petkevičius, trečioji - DNSB "Gruodas" (pirmininkė - Ona Mačiulaitienė).

Apdovanojimą gavo ir miesto Tarybos narė Ligita Girskienė, mieste įkūrusi daugiausia SKG.

RĖMĖJAI. Komisaras Alfonsas Motuzas sveikina aktyviausius policijos rėmėjus Robertą Sipavičių (kairėje) ir Liną Klipštą. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Konkurso laimėtojams apdovanojimus įteikė pats KAVPK viršininkas Alfonsas Motuzas.

"Žinoma, kad saugios kaimynystės grupė pasitvirtina. Kai žmonės žino, kad name yra tokia grupė, bijo ką nors daryti ne taip. Ir narkomanų dabar nėra, ir švirkštų. Daug benamių išvarėme. Šiukšlintojų nebeliko. Visur stovi vaizdo kameros, įrašai saugomi 30 dienų, viską galima išsiaiškinti. Duris įsidėjome. Kiekvieno aukšto laiptinėje remontas padarytas. Tikrai saugiau gyvename ir kur kas ramiau. Žmonės patenkinti", - sakė V. Putka.

Ji užsiminė, kad artimiausiu metu ketina kreiptis į policijos prevencijos skyrių, nes dar reikia "sutvarkyti" vieną butą, kuris kelia problemų gyventojams.

Prevencininkų šventė

Beje, birželio 12-ąją yra minima Lietuvos policijos prevencijos padalinių diena. Tad vakar KAVPK naujame pastate ne tik iškilmingai pasveikinti minėto konkurso nugalėtojai, bet ir linksmai paminėta ši diena.

Šia proga pasveikinti ir pagerbti policijos pareigūnai, kurių prevencinis darbas gal ir nėra taip labai pastebimas, bet labai reikalingas.

"Prevencijos darbas - visuomenės saugumo užtikrinimas. Jis vienas reikšmingiausių ginklų. Saugi kaimynystė - viena iš prevencijos priemonių. Kuo rimčiau tai vertinsime, tuo mažiau reikės pastangų kovojant su nusikalstamumo pasekmėmis", - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis įteikė padėkas policijos pareigūnams Daliai Savickienei ir Dariui Jankauskui.

KAVPK viršininkas A. Motuzas prevencijos padalinių dienos proga už nepriekaištingą tarnybą apdovanojo keturis pareigūnus ir dar keturiems suteikė 3 kalendorinių darbo dienų apmokamas atostogas.

Pasak A. Motuzo, prevencijos padalinių pareigūnų darbo dėka žmonės kaimuose ir gatvėse jaučiasi saugesni. KAVPK viršininkas pasidžiaugė, kad prevencinė veikla jau yra ne žodžiai ir planai, bet iniciatyvių pareigūnų ir gyventojų dėka tampa realiu gyvenimu.

Buvo pagerbti ir aktyviausi policijos rėmėjai Linas Klipštas bei Robertas Sipavičius.

30 metų klaipėdietis R. Sipavičius jau dvejus metus yra policijos rėmėjas. Vaikystėje norėjo būti policininkas, jo brolis kažkada buvo policininkas, be to, Robertas turi gerą globėją policininką, kuris jį ir įtraukė į tą veiklą.

Jam jau teko dalyvauti ir nusikaltėlių sulaikymo operacijose, teikti pagalbą patruliuojant, užtikrinant viešąją tvarką renginių metu. Tarp labiausiai įsimintinų "nuotykių" - apsilankymas pas laisvo elgesio moterį. Paklaustas, ar nebijo tos rizikos, kuri nuolatos lydi policininką, R. Sipavičius nusijuokė: "Kas nerizikuoja, negeria šampano."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder