SBA prie Klaipėdos stato naują gamyklą

SBA prie Klaipėdos stato naują gamyklą

SBA grupė pradėjo SBA Technologijų ir inovacijų parko II-ąjį plėtros etapą. Šalia Klaipėdos kuriamame klasteryje statoma automatizuota ir robotizuota gamykla, kuri aprūpins regiono įmones baldų gamybai reikalingais komponentais.

Projekto finansinis partneris – „Swedbank“. Šį balandį buvo baigtas ir I-asis parko plėtros etapas, kurio metu buvo pastatytas ir darbą pradėjo aplinkai draugiškomis technologijomis paremtas logistikos centras.

„Nepaisant visame pasaulyje sudėtingo laikotarpio, suplanuotų investicijų SBA Technologijų ir inovacijų parko klasteryje nestabdome.

Darbai juda visa jėga ir dar šių metų pabaigoje numatome baldų komponentų gamyklos darbo pradžią. Gamykla bus reikšminga mūsų baldų gamybos įmonėms ir duos stiprų impulsą efektyvumo didinimui“, – sako SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

 

Egidijus Valentinavičius.

Pasak jo, naujoje gamykloje bus centralizuota SBA grupės baldų įmonėms skirtų komponentų ir ruošinių gamyba. Apie 13 tūkst. kv. metrų ploto fabrike bus įdiegtos 4 efektyvios visiškai automatizuotos gamybos linijos, 5 robotai.

Gamykla veiks 24/7 režimu. Numatoma, kad iš fabriko kiekvieną parą į Lietuvoje įsikūrusias baldų gamybos įmones su produkcija iškeliaus apie 40 vilkikų, kurie per metus įmonėms visoje šalyje perveš daugiau nei 90 mln. vienetų baldų komponentų ir ruošinių.

Gamyklos statybas finansuos „Swedbank“, su kuriuo SBA grupės įmonės pasirašė kiek daugiau nei 10 mln. Eur vertės projekto finansavimo sutartis.

„Lietuvos medienos sektorius yra tikra verslo sėkmės istorija – daugybę metų stebime sėkmingą šioje srityje veikiančių įmonių plėtrą, jų svarų indėlį į šalies eksportą ir įtvirtintas pozicijas pasaulinėje baldų rinkoje.

Naujos SBA grupės investicijos prisidės prie tolesnės šio sektoriaus plėtros ir, pasitelkus inovacijas, padės kurti dar didesnę pridėtinę vertę jame. Nepaisant dabartinių iššūkių šalies ir pasaulio ekonomikai, tikime ilgalaike tvaria partnerių ir viso sektoriaus plėtra.

Džiaugiamės galėdami prisidėti prie Lietuvos verslo stiprinimo ir tokių projektų kaip šis“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Šis bankas taip pat finansavo ir SBA Technologijų ir inovacijų parke jau veikiančio tvaraus daugiau nei 30 tūkst. kv. m ploto logistikos centro statybas.

Bendros SBA grupės investicijos į du pirmuosius Technologijų ir inovacijų parko etapus viršys 30 mln. eurų. Statomame fabrike gamybą vykdys naujai įsteigta SBA baldų sektoriaus bendrovė „Laminn“. Logistikos centro operatorius - SBA įmonė „Innovo logistika“. Tiek centro, tiek gamyklos plėtotojas – SBA nekilnojamojo turto bendrovė „Urban Inventors“.

Po pirmųjų dviejų etapų SBA Technologijų ir inovacijų parke naujai sukurtų darbo vietų skaičius artės prie šimto, tačiau numatoma ir tolesnė šio klasterio plėtra.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektorių sudaro „SBA baldų kompanija“, valdanti 5 gamybos įmones: „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“ ir didžiausias Lietuvoje minkštų baldų gamintojas „Kauno baldai“.

SBA taip priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune ir investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygoje. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA pernai įsigijo robotikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder