Senamiestis atgijo – Klaipėda šviečia meile

Senamiestis atgijo – Klaipėda šviečia meile

Šeštadienį vėl vyko Klaipėdoje Šviesų festivalis, startavęs prieš savaitę. Šis ilgasis savaitgalis skirtas parodyti meilę žmogui, miestui, Tėvynei. Belieka tik stebėtis, kaip žvarbų vakarą atgijo uostamiesčio senamiestis - jame pilna žmonių, atėjusių su šeimomis, su draugais, vaikštinėja, stebisi, bendrauja.

Šventė prasidėjo šviečiančiomis eitynėmis. Pirmieji važiavo trys jauni būgnininkai, iškart nuteikiantys šventei. Tai „Jam studijos“ grojikai. „Mes bandome pagyvinti Klaipėdos senamiestį“, - sakė 13 metų Naglis. Prieš savotišką pasirodymą publikai vaikinas sakė nesijaudinąs – nes jie moka tai daryti - trise dažnai groja.

Paskui važiuojančius būgnininkus ėjo vaikinai - švytintys rutuliai. „Mūsų misija – parodyti, kad galim šviesti, kad esam tokie. Man smagu, manau, ir kitiems “, - sakė 17 metų Ignas iš šviečiančio rutulio.

Kartu eisenoje ėjo ir miestiečiai, pasipuošę švytinčiais žibintuvėliais. Eismą bandė reguliuoti policininkai. Pro šalį važiavusiuose autobusuose sėdintys žmonės žiūrėjo pro langus, stebėjosi, šypsojosi. Tiesa, buvo ir tokių, kurie nepakėlė galvų nuo savo išmaniųjų telefonų ir net nesureagavo, kas vyksta už autobuso lango.

Eitynės prasidėjo nuo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro ir traukė Teatro, Žvejų, Pilies, Danės, Tiltų gatvėmis ir grįžo atgal. Vienos vyko 18 val., kitos - 20 val.

Ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fasado klaipėdiečiai prisipažino mylintys vienas kitą. Susirinkusieji skaitė žinutes didžiuliame ekrane, parašytas ir lietuvių, ir rusų kalba. Daugiausia vaikinai ir merginos prisipažino mylintys vienas kitą, bet buvo ir toki ų „Myliu tave, tėti. Goda“, „Myliu savo šeimą“, „Myliu savo vyrą“ etc.

Gražiai atrodė apšviesti Klaipėdos tiltai bei Danės krantinės, šviečiantys objektai Atgimimo aikštėje, prie kurių žmonės fatografavosi. Ties pastatu Žvejų g. 2 ant Pilies tilto sienos buvo rodoma projekcija , nukėlusi į senosios Klaipėdos gatves ir akimirkas. Labai viliojo prieiti arčiau iš šviečiančių žvakučių ties Žvejų g. 2 sudėta mylinčios Lietuvos širdis, kurią sukūrė Maltos ordino pagalbos tarnyba.

Teatro aikštėje atgijo šviesų ir garsų fontanas. Latvių sukurtas, tamsoje atgyjantis senamiesčio objektas ir sklindati muzika prikaustė pro šalį einančių žmonių dėmėsį.

Net dangus, ir tas švietė, spinduliavo meile viršs burlaivio „Meridianas“. Smagu pasivaikščioti po šviečiantį senamisetį, pasižmonėti. Ir pastatai gražesni, ryškesni atrodė, ir žmonės geresni.

Šventė patiko visai Augustinų šeimynai – mamai, tėčiui, dviem dukroms ir mažjam sūneliui Auktumui. Šeima buvo ir praėjusį savaitgalį, atėjo ir šį šeštadienį ir nenusivylė – pamatė naujų reginių. Žinučių ant Muzikinio teatro fasado jie nerašė, nes apie meilę vienas kitam žodžiu pasisako.

„Visai smagu, kad žmonės išlenda iš savo namų, kad visi sugūžėjo pasidžiaugti. Pažįstami, nepažįstami susitinka, šypsosi, geros emocijos. Buvau mieste, nutariau pasižiūrėti, kas vyksta. Praėjusį savaitgalį irgi mačiau, patiko. Reikėtų Klaipėdai daugiau tokių renginių“, - sakė 27 metų Ieva.

Šventė tęsis iki 23 val. Sekmadienį ji vėl vyks, tad nespėjusieji šeštadienį visa tai gali pamatyti ir sekmadienį. Tik žinutės ant Mauzikinio teatro fasado bus skirtos meilei Tėvynei.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder