Seniūnaičiai veržiasi tik į "Šatrijos" seniūnaitiją

Seniūnaičiai veržiasi tik į "Šatrijos" seniūnaitiją

Klaipėdoje prasidėjo naujų seniūnaičių rinkimai. Tradiciškai norinčiųjų užimti šias pareigas nėra daug. Kol kas kandidatus turi tik 27 seniūnaitijos iš 55-ių.

Praėjusią savaitę buvo patvirtintas kandidatų į seniūnaičius sąrašas. Iš viso į 27 seniūnaitijas patvirtinti 29 kandidatai.

Įdomu tai, kad vienintelė Mokyklos rajoną apimanti "Šatrijos" seniūnaitija sulaukė net 3 kandidatų. Kitur sulaukta vos vieno kanditato, o 28 seniūnaitijos neturi nė vieno norinčiojo eiti šias pareigas.

"Panaši, gal net ir prastesnė situacija pirmajame etape būdavo ir ankstesniais metais", - sakė už seniūnaičių rinkimus atsakinga Savivaldybės atstovė Raminta Virvičienė.

Dabar visi patvirtinti kandidatai iki spalio 11 d. vykdys gyventojų apklausą ir rinks parašus. Beje, už seniūnaičius galima balsuoti ir elektroniniu būdu Savivaldybės interneto svetainėje.

"Kiekvienas kanditatas pirmajame etape turi surinkti 5 proc. gyventojų parašų. Kiekvienam skaičius skirtingas, priklauso nuo seniūnaitijos dydžio. Pavyzdžiui, vienam reikia surinkti 211 gyventojų parašų, o kitam pakanka ir 73. Jeigu kandidatai nesurenka reikiamo kiekio parašų, jiems tenka dalyvauti antrajame ture, tada parašų skaičius nebėra svarbus, gali pakakti ir vieno", - pasakojo R. Virvičienė.

Išrinktų seniūnaičių sąrašas bus patvirtintas 2019 m. spalio 18 d. Po to bus skelbiami pakartotiniai rinkimai tose seniūnaitijose, kuriose neatsirado kandidatų.

Seniūnaitis renkamas 4 metų laikotarpiui. Jam kiekvieną mėnesį skiriama 50 eurų išmoka.

R. Virvičienės duomenimis, pasibaigusioje kadencijoje Klaipėdoje iš viso buvo tik 27 seniūnaičiai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder