Seniūnaičiams siūlo daugiau pinigų

Seniūnaičiams siūlo daugiau pinigų

Jei politikai pritars, Klaipėdoje dirbantiems seniūnaičiams dvigubai didėtų išmokos. Tiesa, kai kurie seniūnaičiai tikina, kad jiems tų pinigų visai nereikia.

Dabar kiekvienam Klaipėdos seniūnaičiui išmoka, skirta su jo veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, per mėnesį siekia 7,24 euro.

Teigiama, jog šitiek lėšų toli gražu nepakanka norint padengti realias seniūnaičių išlaidas. Todėl siūloma, kad išmoka didėtų dvigubai ir per mėnesį siektų 15 eurų.

Patys seniūnaičiai šias išmokas vertina prieštaringai. Yra ir tokių, kurie neima ir nesiruošia imti jiems priklausančių išmokų. Yra buvę atvejų, kai seniūnaičiai jiems skirtas išmokas paėmė, bet paaukojo labdarai.

"Juk seniūnaičiai atėjo dirbti visuomeniniais pagrindais. Nei 7, nei 15 eurų tikrai jų neišgelbės. Juolab kad ir tų išlaidų nėra daug. Pavyzdžiui, aš savo seniūnaitiją ir pėsčiomis galiu apeiti, daug reikalų sutvarkau elektroniniu paštu. Be to, žmonės dar mažai žino seniūnaičius, tad ir tos veiklos nėra tiek daug", - pasakojo seniūnaitė Ligita Girskienė.

Visgi, ko gero, kur kas daugiau seniūnaičių yra kitokios nuomonės. Vienas jų - Jonas Mažeika tikino, kad 15 eurų išmoka būtų tikrai ne per didelė.

"Juk ir vizitines korteles seniūnaičiams reikia turėti, yra ir kitokių išlaidų. Aiškinimas, kad pinigų nereikia, man kvepia arogancija", - aiškino J. Mažeika.

"Jei nieko neveiki, tai ir išlaidų nėra. Bet jei judi - pinigų reikia nemažai. Kad ir popieriui, kurio prireikia įvairiems skelbimams, įsigyti", - antrino seniūnaitis Žymantas Sinkevičius.

Pasak jo, kur kas svarbiau nei padidinta išmoka būtų pagaliau teisiškai reglamentuota seniūnaičio veikla. Mat esą dabar daugeliu atvejų seniūnaičio galios nelabai kuo skiriasi nuo iniciatyvaus piliečio galių.

Klaipėdos miesto savivaldybėje yra 54 seniūnaitijos. Jei būtų išrinkti seniūnaičiai visose seniūnaitijose ir jei kiekvienas iš jų pateiktų prašymą atlyginti išlaidas, per metus šiam sprendimui įgyvendinti reikėtų 9 720 eurų miesto biudžeto lėšų.

Šiemet tam yra numatyta 4 692 eurai, tad jei politikai pritars išmoką padidinti, papildomai biudžete reikės rasti dar 5028 eurus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder