Septynis vaikus užauginusiai klaipėdietei - apdovanojimas

Septynis vaikus užauginusiai klaipėdietei - apdovanojimas

Klaipėdietė Ona Kajutienė ketvirtadienį apdovanota ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medaliu už tai, kad pagimdė, užaugino ir išauklėjo septynis vaikus.

78-erių Ona Klaipėdos rotušėje gavusi tokį garbingą apdovanojimą susijaudino, o pakalbinta žurnalistų, nedaugžodžiavo. Nors, kaip sakė, apdovanojimo įteikimo ceremonijoje dalyvauti dėl sveikatos nenorrėjo, bet dėmesys jai vis tiek malonus.

"Užauginau 5 dukteris ir 2 sūnus, turiu jau 12 anūkų ir du proanūkius. Buvo sunku. Kai gimė septintas vaikas, namus paliko tėvas", - nelengvą laikotarpį prisiminė klaipėdietė.

Tačiau pasiteiravus, kas anuomet buvo ir dabar yra moters stiprybės šaltinis, ji atsakė, kad tai - vaikai.

Šiuo metu visi jie gyvena Lietuvoje, dalis jų - Klaipėdoje.

Apdovanojimo ceremonijoje dalyvavusios keturios dukterys Daiva, Živilė, Onutė ir Diana džiaugėsi, kad mama vaikams nebuvo griežta. "Atvirkščiai, ji būdavo labai liberali, jautėmės laisvi. Tačiau sykiu išmokome rūpintis vieni kitais, turėjome daugiau atsakomybės, nei mūsų bendraamžiai. Tarkime, kai draugės pirmą kartą į rankas degtukus paėmė, mes jau ir košę mokėjome išvirti", - juokėsi viena iš dukterų.

"Išmokome nepasimesti, tapome labai savarankiški. Niekas juk mūsų neaptarnaudavo, tekdavo viską daryti patiems", - pridūrė kita.

Gausi šeima gyveno Statybininkų prospekte, keturių kambarių bute. Tarp vyriausiojo ir jauniausiojo vaiko - aštuoniolikos metų skirtumas.

Apdovanojimą prezidentės vardu įteikęs Prezidentūros kancleris ir miesto meras Vytautas Grubliauskas O. Kajutienei linkėjo sveikatos ir stiprybės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder