Šį savaitgalį Klaipėda pasitiks su muzika

Šį savaitgalį Klaipėda pasitiks su muzika

Klaipėda šį šeštadienį, gegužės 17-ąją dieną, sutiks apsupta gausybės renginių: Gatvės muzikos dienos, Klaipėdos laivų parado bei Muziejų nakties. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai nuo pat 12 val. senamiesčio gatvelėse ir skveruose galės išgirsti įvairiausių stilių muzikos – nuo klasikos iki elektroninės muzikos garsų. Tądien Klaipėda švęs jau 7-ąją Gatvės muzikos dieną.

Šiemet muzikos žemėlapis išsidėstęs nuo I. Simonaitytės bibliotekos kiemelio iki Senojo Turgaus. Pastarajame ir teatro aikštėje įsikurs liaudies muzikos atlikėjai. Nuo 12 val. Senajame turguje koncertuos Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centro kolektyvai: "Alkiukai" (Vad. Elena Šalkauskienė ir Ingrida Žmijauskienė), Jaunimo fokloro kolektyvas (Vad. Rita Šukienė), vaikų folkloro ansamblis "Kuršiukai" (vad. A. Vozgirdas, G. Kochanskaitė). Teatro a. nuo 13 val. pasirodys Birutės kapela, o nuo 15 val. – senjorų klubas „Klaipėda“.

Karlskronos aikštėje įsikurs mokymo ir neformaliojo švietimo įstaigų muzikantai: VšĮ „Hatora“, Etnokultūros centro, Juozo Karoso muzikos mokyklos ir Prano Mašioto progimnazijos kolektyvai, Klaipėdos vaikų laisvalaikio klubas "Saulutė" ir „Liepsnelė“. Vakare suskambės violončelių duetas „T&K Duo“. Herkaus Kanto terasoje, visiškai neakademinėje aplinkoje, nuo 14 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pasiklausyti jau 26-us gyvavimo metus skaičiuojančio Klaipėdos brass kvinteto programos.

Dienovidžio aikštėje, šalia „Leikos“, nuo 14 val. klausytojų lauks Tomo gatvės muzikinis „barbekiu“. Ten įsikurs jaunieji, naujieji kitokios muzikos išpažinėjai bei alternatyvios muzikos eksperimentatoriai. Friedricho pasažo kiemelyje pasirodys Klaipėdos publikai puikiai žinomos grupės „Arogantics“ , Simo Buziliausko (vokalas) ir Martyno Vitkaus (akustinė gitara) duetas, Kęstutis Jablonskis ir grupė, o vakarą užbaigs įspūdinga Juozo Staniulio (elektrinis smuikas) muzikinė programa.

Klubinės muzikos atlikėjai įsikurs I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje, Mažvydo al., Atgimimo a. bei aikštelėje prie Žvejo paminklo. Vinilų mylėtojai galės užsukti į Herkaus Kanto terasą, kur suksis Diskonektų ir Audriaus iš Kaštono šilta ir lengva muzika.

Oras šiltėja, dienos ilgėja ir sinoptikai žada, kad bus tik geriau. Klaipėda kviečia visus - ir grojančius, ir klausančius - gegužės 17 d. išeiti į miestą ir sutikti gražias šventes tądien kartu, apsuptiems muzikos ir gerų emocijų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder