Šildymo daugiabučiuose klausimas - kitą savaitę

Šildymo daugiabučiuose klausimas - kitą savaitę

Nuo trečiadienio, šildymo sezonas pradedamas uostamiesčio socialinių paslaugų ir ikimokyklinėse įstaigose. Dėl šildymo daugiabučiuose ir mokyklose bus apsispręsta greičiausiai kitą savaitę, jeigu oro sąlygos nepasikeis.

Vilniuje šildymo sezonas daugiabučių gyventojams pradėtas nuo spalio 1 d. Kauniečiai ir klaipėdiečiai tiki prognozėmis, kad šį savaitgalį oras dar atšils, tad šildymo daugiabučiuose klausimą žada svarstyti kitą savaitę.

Nors Klaipėdoje tikrai dar nėra šalta, tačiau lietus ir drėgmė sustiprina žmonių šalčio baimę. Uostamiestyje dėl jūros įtakos oro temperatūra skiriasi nuo kitų miestų. Vienintelė problema - drėgmė.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, kituose miestuose kiekvienais metais vis ankstinamas šildymo sezonas. Šiuo metu renovuotame name uostamiestyje yra 21-22 laipsniai šilumos, rytais lauko temperatūra būna 11 laipsnių. "Yra visokių namų, visokių situacijų. Jeigu yra poreikis, žmonės susirenka ir nusprendžia šildytis. Reikia tik pačių jų iniciatyvos", - sako A. Gaižutis.

Šiuo metu vidutinė oro temperatūra dieną Klaipėdoje 12-14 laipsnių. Orientacinė temperatūra, kai galima pradėti šildymo sezoną, yra plius 10 laipsnių tris dienas iš eilės. Pasak A. Gaižučio, tačiau nėra tokio teisės akto, kad būtų privalu tai daryti.

"Kiekviena savivaldybė pati sprendžia, kada pradėti šildymo sezoną. Nėra lengva priimti sprendimą už visus, kai žmonės nerodo iniciatyvos. Mūsų padalinio darbuotojas kasdien stebi oro temperatūrą. Administracijos direktoriaus įsakymą pradėti šildymą rengia mūsų poskyris. Kadangi jau sulaukėme skambučių iš kai kurių ikimokyklinių įstaigų, buvo priimtas sprendimas pradėti ten šildyti", - sakė A. Gaižutis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder