Skuboti ženklai piniginių nepatuštins

Skuboti ženklai piniginių nepatuštins

Nors ties Klaipėdos pliažais esančioje žaliojoje automobilių statymo zonoje rinkliava renkama tik nuo gegužės 1-osios, čia jau kelias dienas stovi apie mokamą parkavimą informuojantys kelio ženklai.

Juos pastebėjęs akylas klaipėdietis baiminasi, jog taip gali būti neteisėtai apmokestinti čia automobilius norintys palikti vairuotojai. Tačiau transportininkai ramina, kad ši išankstinė kelininkų iniciatyva automobilininkų kišenių nepatuštins.

"Giruliuose užfiksuotas vaizdas kiek nustebino - dar neprasidėjo rinkliavų sezonas, tačiau ženklinimas klaidina. Gali būti, kad žmonės moka žinučių ar išmaniųjų programų sąskaita. Žaliojoje zonoje rinkliava renkama tik nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 dienos", - rašo klaipėdietis Audrius, atsiuntęs į redakciją balandžio 27 d. padarytą nuotrauką.

Rinkliavą administruojančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, ženklus pastatyti suskubo šiuo darbu uostamiestyje užsiimanti UAB "Gatvių apšvietimas". Pastarosios direktorius Algimantas Laurinavičius aiškino, kad viskas bus atlikta pagal nurodymą.

"Mums nurodė ir mes atlikome darbus, nežinome, ar čia per anksti, ar per vėlai. Juk paskui per vieną dieną visko nespėsime", - sakė jis.

Visgi direktorius pripažino, kad įmonės darbuotojai galėjo arba nusukti ženklus, arba uždengti juos.

"Aiškinsiuosi, kodėl taip nebuvo padaryta. Šiandien pat jie bus uždengti", - vakar žadėjo A. Laurinavičius.

Tuo metu KKT vadovas G. Neniškis ramino, kad net ir norėdami vairuotojai dabar negalėtų susimokėti rinkliavos už automobilio statymą pajūrio zonoje.

"Parkomatai nors ir stovi, tačiau dar neveikia, o susimokėti žinutėmis visais mobiliaisiais tinklais galima tik nuo gegužės 1-osios. Iki tol išsiųstos žinutės grįžta su informacija, jog mokėjimas neatliktas", - sakė G. Neniškis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder