„Smiltynės perkėlos“ vadovas žada, kad bilietai nebrangs

„Smiltynės perkėlos“ vadovas žada, kad bilietai nebrangs

Keleivius ir automobilius per Kuršių marias kelianti AB „Smiltynės perkėla“ nuo birželio pradžios ketina grįžti prie įprasto grafiko. Pasak bendrovės vadovo, paslaugų įkainiai iš esmės nesikeičia, jie neturėtų augti ir kitais metais. 

„Nuo birželio 1 dienos grįšime į senąjį grafiką ir tiek Naujoji perkėla, tiek keleivių perkėla kels tuo pačiu ritmu, kaip ir anksčiau keldavo“, – BNS sakė Mindaugas Čiakas. 

Pasak jo, karantino pradžioje buvo uždaryta Senoji perkėla, kritus keleivių skaičiui, be to, nenorėta skatinti jų judėjimo. Švelninant karantino sąlygas, perkėla atidaryta, bet keltai plaukioja rečiau. Šiuo metu pastebimas keleivių srautų didėjimas.  

„Keleivių srautai atsigauna. (...) Jau antrą savaitę automobilių stabiliai keliame netoli 1,5 tūkst., kovo pradžioje buvo nukritę iki 400 automobilių per parą. Skaičiai auga, mes optimistiškai nusiteikę, kad vasara padarys savo ir sugrįš visi skaičiai“, – sakė M. Čiakas. 

Valstybės valdomos įmonės vadovas pastebi, kad bilietai nepigs, bet ir brangimo būti neturėtų. 

„Bilietai tikrai nepigs, ir didžioji dalis kainų nesikeis, tik tam tikrose kategorijose buvo kainos suapvalintos, kurios jau buvo labai „pabėgusios“ nuo realios kainos, bet dauguma, ką dabar atsimenu: keleiviams 1 euras ir išliks“, – komentavo direktorius. 

Anot M. Čiako, bendrovė įpratusi žiemos sezono metu kelti mažiau keleivių, taigi, kovo-pavasario ribojimai didelės įtakos pajamoms nepadarė. Dar daugiau, nepaisant karantino, šių metų ketvirčio pajamų rodikliai yra geri. 

„Žiemos sezono metu stinta ėjo į Kuršių marias, ko nebuvo praeitais metais ir žvejų labai daug kėlėme. Tai mus, taip grubiai sakant, „už ausų ištraukė“ sausio-vasario mėnesiai ir pirmo ketvirčio rodikliai yra geresni nei pernai metais. Tai jeigu karantinas neužsitęs, mes tikimės, kad metai tikrai nebus labai nuostolingi ir neturės didelės įtakos bilietų brangimui“, – komentavo M. Čiakas. 

Smiltynės perkėla turės pateikti Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) iš naujo perskaičiuotas sąnaudas. Taryba šią savaitę nustatė, kad maksimali pajamų suma apskaičiuota nesilaikant būtinųjų sąnaudų principų. M. Čiakas teigia, jog bendrovė pateiks naujus skaičiavimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder