Sodininkams dalina pinigus

Sodininkams dalina pinigus

Klaipėdos ir Kretingos rajonų savivaldybės skirsto lėšas paramos prašiusioms sodininkų bendrijoms. Pinigų sulauks 7 kretingiškių sodų bendrijos, o Klaipėdos rajone iki metų galo bus nuspręsta dėl trijų sodininkų paraiškų.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog Kretingoje sodininkams trūkstant dėmesio ir finansavimo buvo nuspręsta skirti 5 tūkst. eurų, iš kurių jie galės padengti įvairias išlaidas. Tačiau paaiškėjo, jog iki rugsėjo 1-osios prašymus galėję teikti sodininkai norėtų gerokai daugiau pinigų: visa bendrijų prašoma kompensuoti darbų ir paslaugų suma siekė beveik 39 tūkst. eurų.

Bendrijoms iš dalies bus kompensuotos išlaidos, patirtos už atliktus kelių remonto, sniego valymo darbus, gatvių apšvietimo įrengimo, autogreiderio paslaugas, įsigijus žvyro, skaldos, santechnikos prekių. Po pasitarimų lėšas nuspręsta skirti sodininkų bendrijoms "Draugystė", "Medvalakis", "Minija" ir "Vienybė" - po 850 eurų, "Rubuliams" - 730 eurų, "Akmenai" - 525 eurus ir "Ąžuolui - 345 eurus.

Analogišką fondą sodininkų rėmimui turi ir Klaipėdos rajono savivaldybė, tačiau krepšelis gerokai mažesnis - tik 2 tūkst. eurų.

Lėšų skirstymą prižiūrinčio Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus "Vakarų ekspresui" sakė, jog buvo sulaukta trijų sodininkų bendrijų - "Vaitelių", "Minijos" ir "Rokupio" - paraiškų.

"Sodininkai nori kompensuoti lėšas, kurias panaudojo keliams tiesti ir įrengti", - sakė A. Ronkus ir pripažino, jog bent porą metų sodininkai dėl sudėtingų procedūrų ir didelio reikalingo dokumentų kiekio paramos išvis neprašydavo.

Žadama, jog pinigų skyrimas sodininkams patikslinus reikiamus dokumentus bus patvirtintas iki šių metų galo.

A. Ronkus pridūrė, jog jei ateityje sodininkai perduotų savo kelius Savivaldybei, gali prireikti dar daugiau pinigų, tad politikai svarsto keisti tvarką ir didinti bendrą paramos sumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder