Stadionui gaivinti reikėtų 7 mln. litų

Stadionui gaivinti reikėtų 7 mln. litų

Klaipėdos valdžia sukruto imtis veiksmų dėl vieno iš sporto skaudulių - centrinio stadiono sutvarkymo. Norima kuo greičiau nugriauti apgriuvusias VIP tribūnas, pastatyti naujas, atnaujinti žiūrovams skirtas vietas, dangą, lengvosios atletikos sektorių, bėgimo takelius. Skaičiuojama, kad šiems ir kitiems darbams gali prireikti arti 7 milijonų litų.

Antradienį miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, vicemeras Vytautas Čepas ir sporto klausimus kuruojantis miesto Tarybos narys Saulius Budinas sukvietė į diskusiją "Atlanto" ir "Klaipėdos granito" futbolo komandų vadovus, Klaipėdos futbolo mokyklos direktorių Antaną Adomyną, miesto ir apskrities futbolo federacijos atstovus, Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėją Mantą Bagočių ir už Klaipėdos centrinį stadioną atsakingus asmenis: Vytautą Platūkį bei Romualdą Pargaliauską.

"Naujas stadionas Klaipėdoje atsiras gal tik po 10 metų. Kodėl nerodote jokios iniciatyvos, kad būtų aptvarkytas centrinis stadionas? VIP tribūnos - avarinės būklės. Šią situaciją reikia panaikinti - demontuoti. Kodėl neruošiate tam popierių Tarybai? Siūlykite, rodykite pavyzdžius, nebūkite pasyvūs", - ragino J. Simonavičiūtė.

Jai pritarė ir V. Čepas: "Mes jau dabar beviltiškai atsiliekame nuo kitų miestų. Turime dirbti išsijuosę. Nereikia laukti, kol kiti už jus tai padarys", - pabrėžė jis.

Anot V. Čepo, jau reikia intensyviai pradėti ruoštis 2014 metų futbolo sezonui.

"Gali būti, kad kitąmet Lietuvos futbolo A lygos čempionate rungtyniaus dvi komandos: "Atlantas" ir "Klaipėdos granitas". Be to, "Atlantas" gali rungtyniauti ir Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) turnyre.

Reikia tam ruoštis, nes tokio lygio stadione žaisti tarptautinių varžybų negalima - jis neatitinka keliamų reikalavimų. Tą pabrėžė ir praėjusį pavasarį atvykęs UEFA delegatas iš Belgijos. Turime suglausti pečius ir kuo skubiau imtis darbų. Prašau kuo greičiau pateikti konkrečius veiksmų planus ir vizijas", - kalbėjo vicemeras.

R. Pargaliauskas ir V. Platūkis pabrėžė, kad jau yra atlikti galimų darbų kainų skaičiavimai.

"VIP tribūnos nugriovimas atsieitų apie 34 tūkst. litų. To patys atlikti negalime, turime gauti Tarybos pritarimą, skelbti darbų konkursą", - aiškino jie.

J. Simonavičiūtė ragino kuo greičiau rengti sprendimo projektą ir teikti Tarybai: "Visko iškart nepadarysime, tad dirbkime etapais ir kuo skubiau."

Kūno kultūros ir rekreacijos centro, kuriam priklauso ir centrinis stadionas, vadovas V. Platūkis pateikė galimų darbų atlikimo planą.

Daugiausia lėšų - 2,75 mln. Lt - reikia VIP tribūnoms įrengti, 1,6 mln. Lt - pakeisti lengvosios atletikos sektorius ir bėgimo takus, 300 tūkst. Lt - pakeisti visus vartus, 90 tūkst. Lt - įrengti dvi stacionarias filmavimo aikšteles, 54 tūkst. Lt reikėtų sėdimų vietų tribūnų sutvarkymui, plastikinių kėdžių pakeitimui, betoninių pagrindų rekonstravimui ir kėdučių įtvirtinimui, taip pat neįgaliesiems skirtoms vietoms, dengtoms tribūnoms (turi būti apie 30 proc. sėdimų vietų po stogu) įrengti, 45 tūkst. Lt - vaizdo stebėjimo įdiegimui, 40 tūkst. - įrengti bilietų pardavimo vietas.

"Yra ir smulkesnių darbų, kol kas išdėstėme svarbiausius", - sakė V. Platūkis.

Iš kur bus gauta tokia suma lėšų, kol kas neaišku.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder