Stotelių paviljonus niokoja ir vandalai, ir mašinos

Stotelių paviljonus niokoja ir vandalai, ir mašinos

Praėjusių metų gruodį Joniškės gatvėje automobilio buvo sudaužytas neseniai įrengtas autobusų sustojimo paviljonas. Jis iki šiol neatstatytas ir gali būti, kad ten ir nebegrįš, nes esą tam nėra poreikio.

Kad suniokoto paviljono vietoje Klemiškės stotelėje iki šiol nieko nėra atstatyta, "Vakarų ekspresui" pranešė netoli gyvenantys klaipėdiečiai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė komentavo, kad naujas paviljonas čia gali ir neatsirasti.

"Niekas ten nelaukia ir iš tos vietos nevažiuoja, tik ten išlipa. Nors tvirtai sakyti negaliu, bet, ko gero, ten paviljono gali ir nebebūti", - sakė I. Šakalienė.

Vis dėlto ji pridūrė, kad yra tikimybė, jog stotelėje paviljonas atsiras, kai bus vykdomi Joniškės gatvės rekonstrukcijos antrojo etapo darbai.

Nusiskundimų gyventojai turi ir dėl Joniškės stotelės paviljonų abiejose kelio pusėse. Čia dar ankstyvą pavasarį kažkam panižo nagai išdaužti keletą jų stiklų, ir jie iki šiol taip pat nesutvarkyti.

Išgirdusi šį nusiskundimą I. Šakalienė teigė, kad ši bėda valdininkams yra žinoma, informacija perduota rangovams ir šie turėtų viską sutvarkyti.

Nuo vandalų autobusų stotelių paviljonai kenčia nuolat. Prieš pusantro mėnesio be stiklų liko iškart trys Taikos prospekte esančios stotelės, prieš keletą dienų stiklai žiro ir visai neseniai pastatytame Sveikatos priežiūros centro stotelės paviljone. Dažniausiai kaltininkai lieka nenustatyti.

Pernai pasibaigus sutarčiai su Klaipėdoje autobusų stotelių paviljonus prižiūrinčia vilniečių bendrove "JC Decaux Lietuva", buvo paskelbtas naujas konkursas operatoriui parinkti. Teigta, kad trūksta apie 250 laukimo paviljonų ir 3 viešųjų tualetų, kuriuos turėtų įrengti naujasis operatorius.

Juo vėl tapo ta pati "JC Decaux Lietuva", kuri penkiolikai metų sudaryta sutartimi įsipareigojo didžiąją dalį trūkstamos infrastruktūros įrengti iki 2020 metų, o nuo 5 iki 15 reklamines kolonas primenančių tualetų šalia autobusų stotelių paviljonų - 2016 metais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder