Sveikam miestui - architektų idėjos

Sveikam miestui - architektų idėjos

Šiemet pirmąsyk Klaipėdoje organizuojamame konkurse „Projekto idėja Sveikam miestui“ savo jėgas ryžosi išmėginti devyni architektai. Su jų darbais nuo gruodžio 12 d. bus galima susipažinti Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos būstinės salėje.

Sumanymas surengti tokį konkursą gimė bendradarbiaujant Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurui ir Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijai. Į šių institucijų raginimą teikti savo darbus atsiliepė klaipėdiečiai Romas Gailius, Mindaugas Savickas, Matilda Keturakytė, Saulius Druskis, Aurimas Baužys, Regimantas Pilkauskas ir Vainius Pilkauskas, Donatas Baltrušaitis bei Agnė Dailidaitė. Dauguma idėjų Sveikam miestui gimė sujungus jėgas dviem bendraautoriams.

Konkursu siekiama paskatinti architektūros ir miestų planavimo profesionalus bei pačią visuomenę domėtis Sveiko miesto koncepcija bei tikslais urbanistinės aplinkos ir planavimo srityje, prisidėti prie šių tikslų įgyvendinimo.

Konkursui prašyta pateikti paskutinių penkerių metų architektūrines ar urbanistines idėjas, išreikštas kūrinio (projekto) forma. Lauktos bet kurios Sveiko miesto tikslus įgyvendinančios idėjos – tiek paruoštos konkursui, parodai ar studijoms, tiek įtrauktos į realų, įgyvendinimui skirtą teritorijų planavimo, aplinkotvarkos, statybos ar interjero projektą.

Organizatoriai akcentavo, kad projektuose turėtų būti pažangiai, patraukliai ir įtikinamai sprendžiama miesto plėtros ir statinių tiesioginė ir netiesioginė įtaka sveikatai. Konkurso dalyvių pateiktuose darbuose atsispindi dėmesys dviratininkų poreikiams, siūlymai, kaip būtų galima kovoti su transporto sąlygojama tarša mieste, pertvarkyti Pempininkų aikštę atveriant šioje erdvėje daugiau žalumos, kaip subalansuoto santykio su gamta pavyzdys pateiktas Dvaro slėnio gyvenvietės projektas ir t.t.

Laimėtojais pripažintiems penkių projektų autoriams atiteks piniginiai prizai. Nugalėtojų pagerbimas ir apdovanojimai suplanuoti prieš pat Naujuosius – gruodžio 29-ąją.

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos būstinės, kurioje nuo gruodžio 12 d. eksponuojami dalyvių darbai, adresas – Bažnyčių g. 6, Klaipėda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder