Švenčių metu siūlo nemokamas keliones

Švenčių metu siūlo nemokamas keliones

Tikėtina, kad per ateinančias Kalėdas klaipėdiečiai viešuoju transportu važiuos už dyką. Pasiūlymą išskirtinėmis progomis miestiečiams padovanoti nemokamas keliones po miestą pateikė Klaipėdos miesto savivaldybė, kuriai ir tektų padengti patirtą nuostolį.

Tokį klausimą vakar sprendė mero sudaryta darbo grupė viešojo transporto klausimams nagrinėti.

"Šiandien nagrinėjome du klausimus: ar Klaipėdoje reikia tokių dienų, kai miestiečiai važinėtų viešuoju transportu nemokamai, tarkime, per didžiąsias šventes arba masinių renginių (pavyzdžiui, Šviesų festivalio) metu. Antras klausimas: kas už tai turėtų mokėti? Visi posėdžio dalyviai nusprendė, kad tokių dienų klaipėdiečiai nusipelno, o apmokėti turėtų tas, kas tą malonumą užsako - tai yra Savivaldybė", - teigė vicemeras Artūras Šulcas.

Artimiausiu metu bus skaičiuojama, sprendžiama, kokiomis progomis ir kiek tokių nemokamų dienų galėtų būti per metus. Taip pat bus mąstoma, ar nustatyti konkrečias ir nuolatines kalendorines datas, ar atsižvelgti į tai, kam dedikuojami metai (tarkime, Senjorų metais nemokamai vežti senjorus). Taip pat reikėtų nuspręsti, kiek tokių dienų galėtų būti ir kiek reikėtų numatyti išlaidų, kaip jas apskaičiuoti.

Beje, tektų pamąstyti ir apie tai, kaip nemokamas dienas kompensuoti tiems, kurie perka metinius bilietus. "Žodžiu, yra daug teisinių, biurokratinių, finansinių niuansų..." - nutęsė pašnekovas.

Vis dėlto tikimasi, kad jau netrukus pavyks sukonkretinti pasiūlymą, o miesto Taryba jam pritars. Gali būti, jog jau per šias Kalėdas miestiečiai viešuoju transportu važiuos nemokamai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder