Švyturio gatvės tęsinys politikams abejonių nekelia

Švyturio gatvės tęsinys politikams abejonių nekelia

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje iš esmės pritarta gyventojų pasipiktinimą sukėlusio Švyturio g. ir jos tęsinio atsiradimui, Švyturio ir Naujosios Uosto g. jungčiai.

Švyturio g. ir jos tęsinys iki P. Lideikio g. yra suplanuotas jau seniai šiuo metu galiojančiais teritorijų planavimo dokumentais. Pasak komiteto pirmininko Algirdo Grublio, to niekas neplanuoja keisti. Pasirodo, rengiamame miesto Bendrajame plane Švyturio g. sutvarkymas - vienas iš prioritetinių sprendinių. Pasak Savivaldybės atstovų, tai daroma ne tik siekiant nukreipti sunkiojo transporto srautą iš "Klasco" krovos terminalų, bet ir norint spręsti mieste didėjančių lengvojo transporto srautų problemą.

Tiesa, Vitės bendruomenės atstovai tvirtina, jog reikėtų išpirkti ne tik 5 daugiabučius, bet gal net svarstyti ir apie Vitės mokyklos iškėlimą, mat esą gatvė būtų tiesiama jiems po langais.

Visgi politikų širdies tai nesuminkšino - tvirtinta, jog gatvė kaip tik padės išsklaidyti srautus ir triukšmas bei tarša nebus koncentruoti vienoje vietoje, o ir automobiliai neva tobulėja ir teršia mažiau. Komiteto nariai nusprendė rekomenduoti, kad naujajame miesto BP būtų nagrinėjama ne keturių eismo juostų, o dviejų eismo juostų gatvės variantas. Be to, komitetas siūlys Uosto direkcijai rengiant uosto BP išvažą iš uosto daryti už gyvenamųjų namų. Tokiam sprendimui pritarė 3 iš keturių komiteto narių, vienas susilaikė.

Beje, 2007 m. Klaipėdos miesto BP Švyturio g. ir jos tęsinio įrengimas yra numatytas kaip susisiekimo sistemos prioritetinis sprendinys. 2016 m. parengtoje Klaipėdos miesto susisiekimo galimybių studijoje, Švyturio g. ir jos tęsinys yra numatytas kaip siūlomas krovininio transporto koridorius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder