Tėvai bijo išleisti vaikus į ekskursijas

Tėvai bijo išleisti vaikus į ekskursijas

Spalio 26 d. visoje Lietuvoje prasidės savaitę truksiančios moksleivių rudens atostogos. Jų metu Klaipėdos neformaliojo švietimo įstaigos organizuos įvairias veiklas, kuriomis užims atostogaujančius vaikus.

Tėveliai, auginantys pradinių klasių vaikus, artėjant atostogoms, susiduria su dilema, ar palikti vaiką vieną namuose, ar ieškoti giminaičių, pas kuriuos vaikas galėtų praleisti rudens atostogas.

"Jei šeima neturi vyresnių brolių, seserų arba močiutės, seneliai negali padėti, tai tėvai per atostogas patiria galvos skausmą, kur vaikai bus, ką jie veiks.

Mokyklos vaikams leidžia atostogauti ir ypatingų veiklų nesiūlo, nebent kokią vienos dienos ekskursiją, nes mokyklos turi ir savo planų.

Tėvams, kurie dirba, yra sudėtinga. Žinau net kelis atvejus, kai tėvai derina savo atostogas su vaikų atostogomis", - sakė Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Sigitos Muravjovos, ką mokiniams veikti atostogų metu, siūlo ir mokyklos, ir neformaliojo švietimo įstaigos.

"Šiuo metu yra papildomas projektas. Švietimo ministerijos skirtų pinigų likutį, kuris buvo skirtas vasaros poilsiui organizuoti, panaudosime kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms: trumpalaikiams projektams, programoms, išvykoms, edukacijoms, o jau tiekėjai patys pasirinks, ar daugiausia orientuotis į rudens vaikų atostogas, ar į popamokinę ir neformaliąją veiklą", - pasakojo S. Muravjova.

Neformaliojo vaikų švietimo teikėjai būrelius organizuoja bet kuriuo metų laiku, neatsižvelgdami į vaikų atostogas. O teikėjų pasirinkimas uostamiestyje yra tikrai didelis: net 84 viešosios įstaigos gauna neformaliojo vaikų švietimo krepšelius.

Tėvai ir vaikai, norintys gauti neformaliojo vaikų švietimo krepšelį, gali rinktis iš Klaipėdos miesto savivaldybės akredituotų programų sąrašo. Jis skelbiamas Klaipėdos miesto savivaldybės internetiniame tinklapyje www.klaipeda.lt.

COVID-19 pandemija kiša koją

Dėl COVID-19 pandemijos uostamiesčio ugdymo įstaigos pakoregavo atvykimo į mokyklas laiką. Siekiant išvengti didelių mokinių srautų, vieni mokiniai į mokyklą ateina šiek tiek anksčiau, o kiti vėliau.

"Pasislinkęs pamokų tvarkaraštis daro įtaką ir būrelių laikui. Būreliai prasideda truputėlį vėliau, tai buvo pastebėjimų iš tėvelių pusės, kad būreliai per vėlai baigiasi. Bet tokia yra pandemijos pasekmė", - sakė S. Muravjova.

Taip pat yra dalis uostamiesčio mokyklų, kurios vyresniems mokiniams kas antrą savaitę organizuoja nuotolinį mokymą. Kai kuriomis dienomis nuotolinio mokymo metu vaikams siūloma važiuoti į ekskursijas.

"Teko girdėti tėvų nuogąstavimų, kurie abejojo, ar vaikus leisti į ekskursijas. Kai kurie tėveliai netgi pasipiktinimą reiškė, kad dabartinėje situacijoje, kai yra šitiek daug sergančiųjų koronavirusu, mokyklos organizuoja keliones", - sakė A. Zarambienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder