Tiltų gatvė nebedaužys dviratininkams dantų

Tiltų gatvė nebedaužys dviratininkams dantų

Šią savaitę uostamiesčio Tiltų gatvėje pradėtas dviratininkams svarbus darbas - tarpų tarp grindinio akmenų užpildymas specialia bitumine mastika.

Šie darbai - tik vienas iš etapų, skirtų pagerinti važiavimo Tiltų gatve dviračiais sąlygas. Prieš tai buvo perklojami patys akmenys - kad grindinys būtų lygesnis.

Žinia, Savivaldybė dar prieš porą metų uždraudė dviratininkams naudotis šios gatvės šaligatviais ir "nukėlė" juos į važiuojamąją dalį nuo automobilių ir autobusų atribojusi dažų juosta.

Dviratininkai tokiu sprendimu patenkinti nebuvo. Didelė dalis jų iki šiol čia važiuoja šaligatviais, o ir tie, kurie mina gatve, nėra patenkinti pavojinga tiek jiems patiems, tiek dviračiams danga.

Problemą Savivaldybė bandė spręsti tarpus tarp grindinio akmenų užpildžiusi žvyru, tačiau šis jau po pirmo lietaus buvo išplautas. Todėl šiemet priimtas radikalesnis sprendimas - tarpus visoje dviračių juostų atkarpoje užpildytu specialiu mišiniu. Šis darbas ir pradėtas pirmadienį.

"Tikrai negaliu pasakyti, kada viskas bus baigta - tai daroma pirmą kartą, nėra panašios praktikos. Net patys rangovai tiksliai nežino. Be to, daug kas priklauso nuo oro - bitumo mastikos pilti negalima, kai lyja", - apie terminus paklaustas vakar atsakė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

"Labai norėčiau, kad šis darbas būtų baigtas per dvi savaites", - pridūrė jis.

Teigiama, kad tokia technologija reikalauja laiko - iš pradžių iš tarpų išsiurbiamos šiukšlės, nugruntuojami akmenų kraštai, kad bitumo mastika lengviau prie jų priliptų. Skysta masė į tarpus tarp akmenų pilama iki pat jų briaunų ir tada sustingsta.

"Ji tikrai nesuminkštės ir nelips prie padangų. Tačiau dviratininkams nereikėtų ir tikėtis, kad jie važiuos lygiai lyg asfaltu - akmenys vis tiek jausis, tik jau ne be taip smarkiai. Svarbiausia tai, kad tarp jų neliks pavojingų tarpų", - aiškino L. Dūda.

Baigus šiuos darbus prasidės paskutinis dviračių juostų tobulinimo etapas - iš naujo termoplastiku bus pažymėtos juostų ribos, o siauriausioje gatvės dalyje, tarp sankryžos su Turgaus gatve ir buvusio "Europos" alaus baro, šios juostos nuo važiuojamosios dalies bus atskirtos ir borteliais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder