Turto banko prekės nepaklausios

Turto banko prekės nepaklausios

VĮ Turto bankui jau kurį laiką nesiseka parduoti net kelių pastatų uostamiestyje - Taikos prospekte stovinčio bendrabučio ir buvusios vaikų sanatorijos Giruliuose.

Dėl antisanitarinių gyvenimo sąlygų ir avarinės būklės buvęs Klaipėdos universiteto bendrabutis Taikos pr. 30 uždarytas dar 2012-aisiais. Tais pačiais metais pastatą perėmė Turto bankas, įsipareigojęs skirti dalį lėšų, reikalingų naujo uostamiesčio Alma Mater bendrabučio statyboms universiteto miestelyje Herkaus Manto gatvėje.

Visgi rasti senojo bendrabučio šalia "Vėtrungės" pirkėjų Turto bankui itin nesiseka. Neužsiregistravus nė vienam dalyviui, trečiadienį neįvyko jau dvyliktas šio pastato pardavimo aukcionas.

"Yra trys ar keturios bendrovės, kurios nuolat domisi minėtu pastatu, tačiau, matyt, jo pirkti kol kas dar neapsimoka", - sakė Turto banko Turto valdymo skyriaus viršininkas Dainius Juozėnas.

NEPARDUODA I. Turto fondas jau surengė dvylika nesėkmingų buvusio bendrabučio Taikos prospekte pardavimo aukcionų, o jo kaina nuo pirminės šiandien yra sumažėjusi kiek daugiau nei 700 tūkst. litų.

Jis pažymėjo, kad beveik 5,4 tūkst. kv. m ploto bendrabučio su priskirtu 0,4 ha ploto žemės sklypu pradinė kaina nuo pradžioje prašytų 3,4 mln. litų jau yra smukusi iki 2,67 mln. litų. Neatmetama galimybė, kad šio pastato kaina ateityje dar gali mažėti.

Turto bankui nesiseka parduoti ir Giruliuose, Pamario g. 4, esančio buvusios vaikų sanatorijos pastatų komplekso. Taip pat neužsiregistravus nė vienam dalyviui vakar neįvyko penktasis jo pardavimo aukcionas.

Pradinė beveik 1,5 tūkst. kv. m bendro ploto 6 pastatų komplekso su beveik 4,6 aro žemės sklypu kaina vakar siekė 4,95 mln. litų. Beje, ji jau taip pat yra gerokai sumažėjusi. Pernai rugsėjį organizuoto aukciono metu šį objektą norėta parduoti už mažiausiai 6,4 mln. litų.

D. Juozėno nuomone, itin patrauklioje vietoje esantis pastatų kompleksas pirkėjų nesulaukia ne kiek dėl kainos, o tiek dėl čia esančio žemės sklypo naudojimo paskirties.

"Šiuo metu šis žemės sklypas yra visuomeninės paskirties, ir savivaldybė mums neleidžia jos pakeisti į komercinę", - sakė Turto banko atstovas.

Savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas pažymi, kad keisti minėto sklypo paskirties neleidžia įsigaliojusios naujo Teritorijų planavimo įstatymo pataisos.

"Savivaldybė nėra prieš, jog šio sklypo naudojimo paskirtis būtų pakeista į komercinę, - sakė K. Macijauskas. - Tačiau dabar galiojančiame bendrajame plane numatyta, kad minėto sklypo esama visuomeninės paskirties. O vadovaujantis nuo Naujųjų įsigaliojusiomis pataisomis, sklypo paskirtį galime pakeisti tik keisdami visą bendrąjį planą. Naujas miesto bendrasis planas turėtų būti parengtas iki 2017-ųjų, kai baigs galioti dabartinis."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder