Uosto direkcijai – apdovanojimas už dėmesį savo darbuotojams

Uosto direkcijai – apdovanojimas už dėmesį savo darbuotojams

Klaipėdos pramonininkų asociacijos rengiamuose Atsakingo verslo apdovanojimuose įvertinimo sulaukė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Už išskirtinį požiūrį savo darbuotojams direkcijai skirtas apdovanojimas „Už darbuotoją".

„Uosto direkcijos stiprybė – profesionalūs ir savo sritį puikiai išmanantys žmonės, kurie deda visas pastangas, kad Klaipėdos uostas dirbtų sklandžiai ir sėkmingai. Šis įvertinimas – dar didesnis impulsas stengtis dėl savo darbuotojų, kurti tokią darbo aplinką, kuri žmones motyvuotų ir skatintų sirgti už savo įmonę. Mūsų tikslas – išlaikyti ir pritraukti geriausius darbuotojus, įtraukti juos siekti tiek individualių, tiek bendrų įmonės tikslų", – teigė Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Uosto direkcijoje sėkmingai veikia darbuotojų motyvavimo modelis, o darbo apmokėjimo sistema sukurta atsižvelgiant į gerąją tarptautinę praktiką. Siekiant darbuotojams mokėti konkurencingą atlygį, taikant Korn Ferry metodikos principus, įvertinti darbuotojų pareigybių lygiai pagal darbuotojų kompetencijas ir jų vykdomas funkcijas, o atlygis nustatytas įvertinus Lietuvoje atitinkamoms pareigybėms mokamą darbo užmokestį bei kuriamą vertę įmonėje. Siekiant įmonės veiklos efektyvumo ir kiekvieno darbuotojo individualaus indėlio įvertinimo, dalis kintamojo atlygio susieta ne tik su bendru įmonės veiklos rezultatu, bet ir su kiekvienam darbuotojui individualiai iškeltais tikslais.

Uosto direkcijoje jau daug metų galioja kolektyvinė sutartis, kuri darbuotojams suteikia reikšmingą pridėtinę vertę ir socialinių garantijų. Pavyzdžiui, įmonė skatina ir palaiko darbuotojų iniciatyvą studijuoti – sudaryta galimybė kompensuoti dalį studijų išlaidų ir suteikti atostogas, už kurias mokamas vidutinis darbo užmokestis. Siekiant nuolatinio darbuotojų ugdymo, čia yra patvirtinta tvarka dėl darbuotojų kvalifikacijos kėlimo. Kvalifikacijos kėlimui per metus Uosto direkcijoje yra skiriama iki 2 % darbo užmokesčio fondo. Kiekvienas Uosto direkcijos darbuotojas yra apdraustas nuo nelaimingų atsitikimų, galioja ir papildomas sveikatos draudimas.

Jis skirtas konsultacijoms pas įvairios srities gydytojus specialistus, būtinoms gydomosioms operacijoms, plataus spektro tyrimams atlikti, įvairiems profilaktiniams patikrinimams, skiepams, reabilitacijai po lėtinių ligų ir traumų, optikos prekėms įsigyti, stomatologijos paslaugoms, vaistams, vitaminams, maisto papildams bei medikamentams įsigyti, įvairioms gydomosioms procedūroms, sveikatinimo paslaugoms.

„Pandemija privertė ieškoti dar efektyvesnių priemonių apsaugoti darbuotojus ir pasirūpinti jų sveikata. Todėl buvo priimtas sprendimas visus Uosto direkcijos darbuotojus papildomai apdrausti ir nuo COVID-19. Klaipėdos uosto veikla – itin specifinė, darbas čia negali nutrūkti net ir ekstremaliomis sąlygomis, dalis darbuotojų dirbti nuotoliniu būdu negali, todėl privalome pasirūpinti visų saugumu", – sakė A. Latakas.

Ypatingas dėmesys skiriamas Uosto direkcijos darbuotojų sveikai gyvensenai ir sportui. Darbuotojams suteikiama galimybė nemokamai sportuoti specialiai jiems išnuomotoje sporto salėje, kasmet rengiamos spartakiados, direkcijos iniciatyva kiekvienais metais organizuojamos „Drakonų" valčių lenktynės, kartu su Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacija direkcija Smiltynėje rengia tarptautines bėgimo varžybas „Gintarinė jūrmylė".

Šių metų Atsakingo verslo apdovanojimuose nominuotos dar trys uostamiesčio bendrovės - AB „Klaipėdos baldai", UAB „Voltas", AB „Klaipėdos energija". Atsakingo verslo konkurse dalyvaujančios Klaipėdos miesto įmonės ir bendrovės vertinamos pagal 8 kriterijus: apyvartą, darbuotojų skaičių, darbo užmokestį, darbuotojų skatinimo priemones, aplinkosaugos priemones, dalyvavimą miesto gyvenime, į praktiką priimtų studentų skaičių. Klaipėdos pramonininkų asociacija Atsakingo verslo apdovanojimus surengė jau devintą kartą.

„Paprastai atsakingiausios įmonės išrenkamos, paskelbiamos ir apdovanojamos pavasarį, susumavus ir įvertinus praėjusių metų rezultatus. Tenka apgailestauti, kad pirmoji ir antroji karantino bangos bei bendravimo ribojimai išbalansavo tradicijas. Tačiau niekas negali sutrukdyti pagerbti ir pagarsinti tuos, kurie nusipelnė įvertinimo. Sveikinu laimėtojus ir linkiu nesustoti auginant atsakingą verslą ir darant gerus darbus", – sakė KPA prezidentas Egidijus Mockus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder