Uosto plėtrai koordinuoti - darbo grupė

Uosto plėtrai koordinuoti - darbo grupė

Klaipėdos uosto plėtrą, įskaitant išorinį uostą, koordinuos Vyriausybės nutarimu sudaryta projekto koordinacinė grupė. Taip sutarta ministro pirmininko, susisiekimo ministro bei Klaipėdos miesto ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovų susitikime.

"Sutarėme ir artimiausiu metu Vyriausybės nutarimu ar potvarkiu bus sudaryta koordinacinė projekto grupė, kaip analogiškai buvo su suskystintųjų gamtinių dujų terminalu. Joje bus visi sprendimų priėmėjai ir periodiškai rinksimės ir žiūrėsime, kokia yra pažanga kalbant apie patį projektą, jo valdymą ir sprendimų priėmimą", – teigė premjeras Saulius Skvernelis.

Kalbėdamas apie uosto, valstybės ir miesto santykį, premjeras pabrėžė, kad principinis bendras sutarimas yra, tačiau būtina numatyti miesto įtraukimą į patį uostą, jo valdymą, sprendimų priėmimą ir ekonominės grąžos gavimą.

"Buvo paliesta uosto akcionavimo tema, gal miestas galėtų tapti uosto akcininku. Nereikia pamiršti, kad šiandieną daugiau kaip 15 proc. Uosto direkcijos pelno kasmet per įvairius projektus keliauja miestui. Reikėtų pasverti, kuris dalyvavimas miestui būtų naudingesnis", – sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Jis taip pat pabrėžė, jei atsitiktų taip, kad nebūtų įgyvendinama maksimali uosto plėtra, jei investicijos Klaipėdoje būtų nepageidaujamos, tai plėtrai numatomos uosto lėšos dividendų pavidalu galėtų būti nukreiptos į kitus projektus.

"Šiandien girdžiu labai aiškius premjero žodžius, mintis apie galimus veiksmus, žingsnius, kaip įmanoma miestą padaryti suinteresuotu uosto plėtros scenarijaus sąjungininku. Nenorėčiau konkretizuoti formų, bet kryptis yra daugiau nei perspektyvi", - teigė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Šią dieną norėčiau įvardinti istorine – 14 metų diskutavome, o šiandien jau sutartinai kalbame, kad uostas turi turėti perspektyvą. Uosto perspektyva yra 25–50 metų į priekį. O turint omenyje, kad su išorinio uosto vystymu bus sprendžiamas ir uosto vartų rekonstravimas, mes šiandien esame kelyje ir kuriame uostui istoriją 200 metų į priekį", – pabrėžė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos uosto bendrąjį planą, numatantį maksimalią uosto plėtrą tiek pietinėje, tiek šiaurinėje dalyje, įskaitant išorinį uostą, siekiama patvirtinti iki šių metų pabaigos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder