Viačeslavas Karmanovas išlydėtas užgauliojimais

Viačeslavas Karmanovas išlydėtas užgauliojimais

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Viačeslavą Karmanovą į "Naujojo turgaus" direktoriaus kėdę kai kurie politikai išlydėjo užgauliojimais - esą turgavietė turės bėdų, nes naujasis jų direktorius turi problemų dėl alkoholio vartojimo.

Klaipėdos savivaldybės miesto Tarybos posėdyje trečiadienį politikai pritarė, kad V. Karmanovas būtų atleistas iš pareigų, nes jis yra laimėjęs konkursą nuo kitų metų pradžios vadovauti savivaldybės valdomai bendrovei "Naujasis turgus".

Tačiau neapsieita ir be užgauliojimų.

"Manau, kad savivaldybė nieko nepraras, o "Naujasis turgus" turės problemų. Ne paslaptis, kad Viačeslavas Karmanovas turi bėdų dėl alkoholio", - tiesiai šviesiai posėdžio metu rėžė Lilija Petraitienė.

Tokį opozicionierės pasisakymą meras Vytautas Grubliauskas įvardijo kaip itin nekorektišką ir svarstytiną etikos komisijoje.

"Kartais nebejaučiame ribų. Jei kyla klausimų dėl šio žmogaus kompetencijos, kaip tik turėtumėte džiaugtis, kad žmogus atleidžiamas", - replikavo V. Grubliauskas.

Meras, kitaip nei L. Petraitienė, kaip tik teigė esąs dėkingas V. Karmanovui už ilgametį darbą.

"Darbų padaryta daug, ir už juos istorija atseikės pagarbos", - sakė V. Grubliauskas.

Subtilių užuominų, kad sėda ne į savo roges, iš politikų sulaukė ir naujasis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Šis postas, remiantis koalicijos sutartimi, priklauso Rusų aljansui, kuris į pareigas delegavo miesto Tarybos narį Aleksandrą Michailovą.

Jis trumpai priminė kolegoms savo biografiją ir bandė įrodyti, kad jūrininkai ne plaukioja, o "vaikšto į jūrą".

"O kur jūs buvote sausio 13-ąją?"- kompromituojantį klausimą uždavė L. Petraitienė.

"1991 metais sausio 13-ąją aš dar "vaikščiojau į jūrą" ir gaudžiau žuvį, kad jūs galėtumėte valgyti", - atkirto A. Michailovas.

Vytautui Lupeikai kilo abejonių, ar A. Michailovas tikrai tinkamas šioms pareigoms, esą norėtųsi matyti šiame poste jauną, energingą žmogų.

"Ar jums nebus per sunku? Tautybės, raštai, dokumentai", - baugino kolegą V. Lupeika.

A. Michailovas patikino suvokiantis šių pareigų svarbumą, nes kuruos ūkio sritį, tam rimtai ruošiasi ir nemano, kad bus balta varna.

Slapto balsavimo rezultatai buvo palankūs - dauguma politikų A. Michailovo kandidatūrą palaikė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postas yra politinio pasitikėjimo - į šias pareigas priimama ir iš jų atleidžiama miesto tarybos sprendimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder