Vidmantas Dambrauskas: "Tokia rinkėjų valia ir ją reikia gerbti"

Vidmantas Dambrauskas: "Tokia rinkėjų valia ir ją reikia gerbti"

Didžiausiame Vakarų Lietuvos dienraštyje "Vakarų ekspresas" tęsiame pažintis su Klaipėdos miesto tarybos naujokais.

Šiandien kamantinėsime pirmą kartą politikos virtuvėje atsidūrusį miesto tarybos narį Vidmantą DAMBRAUSKĄ:

Trumpai apie save: pilietį ir politiką.

Esu klaipėdietis, mylintis savo gimtąjį miestą ir puikius jo gyventojus. Klaipėdos miesto savivaldybes taryboje priklausau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai ir dirbu opozicijoje, Klaipėdos miesto savivaldybes tarybos esu deleguotas į Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetą bei Antikorupcinę komisiją.

Ar daug korumpuotų valdininkų teko sulaikyti ir neutralizuoti?

Į Antikorupcijos komisiją mane įrašė, žinodami mano nuostatą - niekada neimituoti darbo. Tačiau VSD, STT kovoja su korupcija ir niekaip jos nenugali. Tikėtis, kad mes, diletantai, susirinksime ir greitai nuveiksime reikšmingų darbų kovoje prieš korupciją - naivu ir juokinga. Todėl komisijos veikloje nedalyvauju.

Ar žinote, kad Jūsų, kaip Klaipėdos miesto tarybos nario ataskaita už 2019-uosius metus mūsų redakcijoje neoficialiai buvo pripažinta viena iš nuoširdžiausių ir originaliausių?

Rašiau rinkėjams, rašiau nuoširdžiai, nenorėdamas nieko pagražinti ir neketindamas sau priskirti nebūtų nuopelnų.

Kaip vertinate pirmuosius savo darbo miesto taryboje metus?

Esu išrinktas pirmą kartą, dar daug ko teks išmokti, todėl būsiu kuklus: vertinu 5 balais iš 10..

Ko trūksta, kad miesto valdžia ir rinkėjai kuo greičiau surastų bendrą kalbą?

Patys miestiečiai geriausiai žino, ko jiems reikia. O mes, išrinktieji į miesto tarybą, turime įgyvendinti jų norus ir pageidavimus. Kol kas, panašu, miestas valdomas kitokiu principu: miesto valdžia yra įsitikinusi, kad geriau žino ko reikia klaipėdiečiams ir kaip turi būti tvarkomas miestas. O tai neturi nieko bendro su savivalda.

Manau, kad dažniau turėtume miestiečių paklausti kaip jie norėtų, kad vienas ar kitas projektas būtų įgyvendintas. Ir neformaliai paklausti ir ne tik tų nuolatinių 4-5 "aktyvistų", kurie turi ir reiškia savo nuomonę visais klausimais .

Vidmantas DAMBRAUSKAS: "Tegu nesvaigsta tie, kurie transliuoja žinią, kad Klaipėda ateityje kraus 100 mln. tonų krovinių per metus, ir tetegu negąsdina žmonių".

DOSJĖ:

V. Dambrauskas yra tarp 100 turtingiausių Lietuvos žmonių. Jo turto šaltinis - logistika , žemės ūkis , viešasis maitinimas . UAB Birių krovinių terminalui (BKT), kuriame mokami didžiausi atlyginimai Klaipėdos uoste ir nustatyta 4 darbo dienų savaitė, jis vadovauja nuo 1999 m., prieš tai dirbo teisėsaugos srityje.

Esate sakęs, kad nelabai mėgstate bendrauti su žurnalistais?

Nepatinka man, kad dabar nesvarbu, kas tu esi, ką tu darai. Dabar svarbu, ką apie tave parašė. Esu priverstas būti labiau matomas, kas man nepatinka. Anksčiau su žurnalistais bendraudavau rečiau, bet kalbėdavau tai, ką galvoju. 

Garsėjate kaip žmogus, nevyniojantis žodžių į vatą?

 Visada toks buvau. Bet čia, ko gero, klausimas apie mano nesuvaldytas emocijas tiesioginiame eteryje? 

Būtent. Kaip čia nutiko, kad į eterį išsprūdo epitetas "asilai", palydėtas necenzūriniu žodeliu?

Na, nenorėčiau šia tema daugiau juokauti. Mano ištarti epitetai buvo tik emocinė abstrakcija, skirta labiau nenormaliai situacijai apibūdinti, o ne konkretiems asmenims, todėl net ir atsiprašyti galiu tik eilinių klausytojų, savo rinkėjų.

Ta fraze parodžiau tik savo silpnumą.

Aš puikiai žinau, ko tikisi iš manęs rinkėjai. Aš žinojau, kad nebus lengva supurtyti įsigalėjusią biurokratinę sistemą, kuriai vidinis komfortas ir forma svarbiau už turinį ir miestiečių lūkesčius. Privalau suspausti emocijas į kumštį ir būti kantrus. 

Visą straipsnį skaitykite savaitraštyje "Savaitės ekspresas", kurį galite užsiprenumeruoti nuo bet kurios dienos, arba įsigyti prekybos centruose visą savaitę - nuo penktadienio iki ketvirtadienio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder