Vieninga pozicija - tik dėl Šv. Jono bažnyčios

Vieninga pozicija - tik dėl Šv. Jono bažnyčios

Vizito Vilniuje metu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė šiuo metu aktualius uostamiesčio paveldosaugos klausimus su Kultūros paveldo departamento vadove Diana Varnaite.

Pasak mero, vienas iš aptartų klausimų buvo Naujojoje Uosto gatvėje 5 esančio pastato likimas.

"Ginčas yra dėl to, ar šis pastatas saugotinas, ar ne. Nes pats pastatas nėra saugotinas, tačiau jis yra paveldosauginėje teritorijoje. Dvigubas reglamentavimas stabdo visos "Mėmelio miesto" teritorijos detaliojo plano rengimo procesą. Su D. Varnaite sutarėme, jog prie šio klausimo dar bus sugrįžta ir išaiškinta, kuriuo reglamentavimu turime vadovautis, kad neliktų stabdžių detaliajam planui parengti", - sakė V. Grubliauskas.

Kitas, anot mero, šiuo metu uostamiestyje itin aktualus klausimas - Klaipėdos senamiesčio ir naujamiesčio specialiųjų paveldo apsaugos planų parengimas.

"Senamiesčio planas jau parengtas ir viešinamas Kultūros paveldo departamento interneto svetainėje. Naujamiesčio specialiojo plano dar laukiame. Departamento vadovei priminiau, jog Klaipėdos savivaldybės specialistai pageidauja susipažinti su jo sprendiniais ir suderinti departamento poziciją su rengiamu naujuoju miesto bendruoju planu", - sakė meras.

V. Grubliauskas su D. Varnaite pasikeitė nuomonėmis ir apie Šv. Jono bažnyčios atkūrimo procesą.

"Norėtųsi, kad procesas vyktų greičiau. Kultūros paveldo departamento vadovė pažymėjo, jog jos vadovaujama institucija pasirengusi padėti finansuodama arba koofinansuodama archeologinius tyrimus bažnyčios sklype. Sutarėme, kad departamento specialistai ir Savivaldybės administracijos darbuotojai susitars, kad šiam objektui būtų teikiamas prioritetas skiriant lėšas archeologiniams tyrimams", - pasidžiaugė vieninga pozicija V. Grubliauskas.

D. Varnaitė, anot pašnekovo, domėjosi ir teršalų iš Liepų gatvėje esančio dujų fabriko teritorijos išvalymo projekto eiga bei paminėjo, jog Kultūros paveldo departamentas pasirengęs uždegti žalią šviesą šių pastatų šeimininkams, kad jie galėtų pretenduoti į paramą iš fondų, skiriamą paveldosauginių pastatų fasadų remontui ir panašiems darbams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder