Vienuolyno rožyne auga "Gerumo planeta"

Vienuolyno rožyne auga "Gerumo planeta"

Šiomis dienomis Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios ir vienuolyno rožyne atsirado dar vienas, jau trečias suoliukas su padėkos lentele. Šį kartą ji skirta Klaipėdos licėjui.

VšĮ Klaipėdos licėjaus ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios draugystė tęsiasi jau kelerius metus. Jos koplyčioje licėjaus abiturientams įteikiami atestatai. Juos laimina brolis Benediktas ir jie taip palydimi į gyvenimą. Tad praėjusį antradienį šventė buvo dviguba - įteikti atestatai, atidengta padėkos lentelė licėjui ant suoliuko. Dalyvavo abiturientai, jų tėveliai, kitų klasių mokiniai ir tėvai. Renginys buvo įspūdingas, jautrus, kai kas jį prisimins visą gyvenimą.

ŠVENTĖ. Gražu "Rožių planetoje" ir šventiška. Donato VAIČIULIO nuotr.

"Nežinau, kiek mes nusipelnėme, kiek daug padėjome, tačiau tokie dalykai visada yra malonūs. Mes dėkingi, kad galime tai daryti, nes duoti ir dalintis yra labai gera", - sakė Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė.

Prie suoliuko pritvirtindami padėkos lentelę vasaros stovyklėlės "Rožių planeta" vaikams, turintiems autizmo ir kitų raidos ypatumų, organizatoriai VšĮ "Elgesio sprendimai" ir broliai pranciškonai dėkoja tiems, kurie padeda rūpintis tokiais vaikais. Tikimasi, kad ant tokio suoliuko prisėdęs žmogus susimąstys, ką gero vaikams, seneliams galėtų padaryti ir jis. Labai svarbu suprasti, kad autizmo spektro sutrikimų turintys vaikai, ugdomi ir integruojami į visuomenę, užauga savarankiški piliečiai.

Tokia stovyklėlė veikia jau penktus metus.

Pernai ant vienuolyno rožyne esančių suoliukų buvo pritvirtintos pašventintos padėkos lentelės globėjai Ingai Gusiatinai ir dienraščiui "Vakarų ekspresas". Juokavome, kad laisvų suoliukų dar yra, tad didelė tikimybė, kad "Gerumo planeta" didės. Taip ir nutiko.

Labdara - licėjaus gyvenimo dalis

"Mūsų draugystė su broliu Benediktu ir visa koplyčios bendruomene tęsiasi jau ne vienerius metus. Licėjaus bendruomenė remia visus brolio Benedikto projektus ir prisideda prie jų tuo, kuo gali", - aiškino direktorė R. Kontautienė.

Jau keliolika metų tęsiama ilgametė mokyklos tradicija kalėdiniu laikotarpiu organizuojant labdaros ir paramos akcijas, kuriose dalyvauja visa mokyklos bendruomenė. Akcijos metu surenkama lėšų ir ilgalaikiams projektams, ir vienkartinėms paramoms, kurias siūlo mokinių senatas.

Vienas iš licėjaus ilgalaikių projektų - pagalba autizmo spektro sutrikimų turinčių vaikų centrui. Kalėdinio projekto metu surinktomis lėšomis licėjus remia jau kelerius metus.

Tokią labdarinę veiklą planuojama tęsti ir toliau, nes, pasak direktorės, tai jau neatsiejama mokyklos gyvenimo dalis - dalyvauti įvairiuose labdaros paramos projektuose ir juos organizuoti.

Pasak R. Kontautienės, mokykloje yra labai stipri savanorystės veikla, į kurią įsitraukia ne tik mokiniai, bet ir jų tėvai. "Ši veikla nutrūkti negali. Kasmet ji plečiasi, į įvairias akcijas įsitraukia vis didesnė bendruomenės dalis. Mes pradėjome vykdyti ir socialinius projektus, kuriuos įgyvendindami remiame socialiai remtinų šeimų vaikus net iš rajonų. Tėvų bendruomenė remia vaikus, kurie negali mokėti už mokslą, bet turi labai gražių asmeninių siekių ir nori mokytis licėjuje. Augant mokyklai, auga ir jos bendruomenės branda. Mes tampame vis socialiai atsakingesne bendruomene ir aš tuo labai didžiuojuosi. Mokykla dėkinga tiek broliui Benediktui, tiek įsikūrusiam centrui už tai, kad gali teikti paramą, kad gali dalintis. Tai praturtina kiekvieną iš mūsų, mes patiriame gerų emocijų, esame laimingi, galėdami tai daryti", - sako direktorė.

"Džiaugiuosi, kad galiu būti tiltas"

"Aš jaučiuosi kaip tiltas, per kurį pereinama. Visa tai, ką licėjus daro, galima pavadinti savanoriška auka. Jie aukoja savo laiką, darbą, gerovę tam, kad įgyvendintų savo moralinę atsakomybę už kitus: onkologinius ligonius, autistiškus vaikus ir kt. Mes esame kaip gerovės traukos laukas, pilnas gėlių. Be tos gerovės autistiški vaikučiai neturėtų tokio patogumo, kokį turi leisdami laiką stovykloje. Licėjus padeda mums prižiūrėti rožyną, onkologinį centrą", - kalbėjo Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios kunigas Benediktas Sigitas Jurčys.

Jis daug metų dalyvauja licėjaus veikloje ir mato, kad jame visa laiką akcentuojama atsakomybė už kitus. "Mūsų visuomenėje, ar liberalioje, ar buvusioje komunistinėje, visą laiką buvo akcentuojama atsakomybė už save, nes tu esi savo likimo kalvis. Licėjaus draugystė su mumis, su vienuolynu nuostabi. Aš taip džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių kaip licėjaus direktorė Regina Kontautienė. Puikus visas jos kolektyvas. Mokiniai ateina savanoriauti. Neįsivaizduoju, ar įmanoma išugdyti žmogiškumą be savanoriškos veiklos. O svarbiausia ir vaikų tėvai savo gerovę aukoja tam ne todėl, kad nori parodyti, kokie geri yra, jie visa tai daro iš širdies. Tai yra licėjaus bendruomenės gyvenimo dalis. Tai darydami jie išlošia amžinybės laiko, čia jau kalbu kaip kunigas. Ir aš džiaugiuosi, kad galiu būti šiuo atveju tiltas", - sakė kunigas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder