Vietoje šildymo - remontas

Vietoje šildymo - remontas

Klaipėdoje Tiltų g. 7 ir 9 namų gyventojai iki šiol gyvena be šildymo. "Atidarė Lietuvoje Sibirą", - piktinasi gyventojai. Tačiau, pasak namą administruojančios bendrovės vadovybės, dėl visko kalti patys gyventojai.

Į "Vakarų ekspresą" paskambinusi Tiltų g. 7 namo gyventoja Aldona Gaižauskienė guodėsi, jog nors Klaipėdoje šildymo sezonas prasidėjo dar spalio 10-ąją, šio ir gretimo namo gyventojai vis dar turi kęsti šaltį, ir nežinia, kiek tai tęsis.

Pasak jos, dėl šalčio namuose būti neįmanoma, tad ji jau spėjo peršalti ir laikinai išsikėlė gyventi kitur. Tačiau ne visi kaimynai turi kur pasidėti, o namuose gyvena ir šeimos su mažais vaikais.

"Kambariuose vos 13-14 laipsnių šilumos", - piktinosi moteris.

Pasak jos, šildymo šiame ir gretimame name neįjungė, nes turi būti pradėtas šildymo sistemos remontas.

"Tik ar dabar, kai lauke taip šalta, metas tuo rūpintis?" - teiravosi moteris.

Minėtų namų administravimu rūpinasi bendrovė "Danės būstas". Šios įmonės direktorius Marius Šiaulys akcentavo, jog ši situacija yra klasikinis pavyzdys, kaip daugiabučių namų gyventojai nenori rūpintis jiems priklausančiu turtu.

"Namo administratorius darė viską, kad gyventojai nepatirtų to, ką jiems tenka patirti dabar. Mes jau dvejus metus, nuo 2014-ųjų, vis informavome gyventojus, jog būtina tvarkyti namo šildymo sistemas. Tam, kad tai įvyktų, pritarimą turėjo išreikšti 51 procentas butų savininkų. Nuo 2014 metų dėl šildymo sistemos remonto būtinybės administratorius organizavo net 3 susirinkimus ir 3 balsavimus raštu, tačiau nė vienas iš jų neįvyko, nes darbams nepritarė dauguma gyventojų. Ir tik praėjusį trečiadienį susirinkimo metu, jau įvykus avarijai, gyventojai pagaliau pritarė šildymo sistemos remontui", - pasakojo M. Šiaulys.

Pasak jo, gavusi gyventojų pritarimą, bendrovė nedelsdama paskelbė apklausą rangos darbams.

"Planuojame, jog per dvi savaites nuo darbų pradžios visame name vėl veiks šildymo sistema", - žadėjo M. Šiaulys.

Jis dar kartą akcentavo, jog daugiabučių namų gyventojai privalo įsiklausyti į administratorių siūlymus tvarkyti vienokias ar kitokias sistemas tada, kol jos dar visiškai nenustojo veikti. Tada esą ir problemų kyla mažiau, ir investicijos gali būti ne tokios didelės kaip avarijos atveju.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder