Vyksta teatro rekonstrukcijos konkursas

Vyksta teatro rekonstrukcijos konkursas

Potencialūs rangovai jau gali susipažinti su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos rangos darbų konkurso sąlygomis. Jų pasiūlymų bus laukiama iki rugpjūčio pradžios.

"Konkurso sąlygos - kaip geras romanas. Rengėme jas metus laiko, dėliojome taškus pagal Viešųjų pirkimų tarnybos pastabas. Kai kurios jos buvo rekomendacinio pobūdžio, kai kurios - techninio pobūdžio", - sakė teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Anot jo, pagrindinis siekis buvo užtikrinti, jog konkurse galėtų dalyvauti kuo daugiau dalyvių, neužkelti pernelyg aukštai kvalifikacinių reikalavimų, finansinio rangovų pajėgumo kartelės, kad tarptautiniame konkurse pajėgtų dalyvauti ir Lietuvos įmonės.

"Vis dėlto finansinės galimybės įgyvendinti šį sudėtingą projektą, apyvartinės lėšos ir patirtis dirbant su viešaisiais pastatais yra reikšmingiausi kvalifikaciniai reikalavimai rangovams", - komentavo J. Sakalauskas.

Anot vadovo, teatro rekonstrukcijos projekto medžiaga viešinama jau seniai, tad potencialūs rangos darbų konkurso dalyviai su ja jau galėjo susipažinti ir iki konkurso sąlygų paskelbimo.

"Atplėšus vokus su pasiūlymais rangovas bus renkamas pagal mažiausios kainos ir ekonominio naudingumo kriterijus. Svarbiausias kriterijus bus kaina. Kitą konkursinio balo sudėtinę dalį sudarys pretendento pasirengimas akustikos srityje bei darbų vykdymo plano laikymasis", - sakė J. Sakalauskas.

Jis išreiškė viltį, kad konkursas vyks sklandžiai ir jau rudenį prasidės darbai. Sykiu jis pripažįsta, jog viešųjų pirkimų praktika Lietuvoje nuteikia ne taip viltingai.

"Šiaulių meno inkubatoriaus, Klaipėdos baseino pavyzdžiai rodo, kad konkurso procesas gali ir užsitęsti neribotą laiką", - sakė J. Sakalauskas.

Preliminariai skaičiuojama, kad teatro rekonstrukcija atsieis 24,5 mln. eurų. Prie valstybinės reikšmės projekto įgyvendinimo prisideda ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Ji su teatru šį mėnesį pasirašė sutartį, pagal kurią įsipareigojo sutvarkyti teatro aplinką bei įrengti ne mažiau kaip 200 automobilių stovėjimo vietų teatro darbuotojams ir žiūrovams.

Konkurso laimėtojas turės "išlaikyti išskirtinių architektūrinių bruožų senojo pokarinio laikmečio pastato - formuojančio užstatymą rytinėje Atgimimo aikštės pusėje su 33 m bokštu - tipišką tūrinę-erdvinę kompoziciją, ryškų funkcionalizmą, spalvinę gamą". Taip pat konkurso nugalėtojas turės pastatyti naują priestatą su nauja modernia sale ir jai funkcionuoti reikalingomis patalpomis palei Danės gatvę. Numatoma demontuoti dalį esamo pastato, naujai perstatant didžiąją salę ir pagalbines patalpas, keičiant jo vietą ir konfigūraciją. Planuojamas pastato bendras plotas po rekonstrukcijos sieks apie 8 713,77 kv. m.

Su konkurso laimėtoju bus sudaroma 70 mėnesių trukmės sutartis su galimybe ją pratęsti 3 kartus ne ilgiau kaip 24 mėnesiams.

Teatro pastato rekonstravimo techninio projekto parengimas jau atsiėjo 399 tūkst. eurų. Jį rengė konkursą laimėjusi UAB "Inžinerinė mintis".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder