Žada daugiau pinigų socialiniams darbuotojams

Žada daugiau pinigų socialiniams darbuotojams

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pavedė Savivaldybės administracijai nedelsiant atlikti skaičiavimus dėl lėšų poreikio šiems metams siekiant papildomai padidinti socialines paslaugas teikiančių biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimus dar 15 procentų. 

„Atlikta biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio analizė parodė, kad socialinių darbuotojų, jų padėjėjų atlyginimai atsilieka nuo kitų biudžetinio sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio, todėl privalome užtikrinti, kad atotrūkis būtų mažinamas kiek įmanoma spartesniais tempais. Savivaldybės administracijai nedelsiant atlikus paskaičiavimus, tarybai būtų teikiamas siūlymas socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojų atlyginimus papildomai didinti jau nuo spalio mėnesio“, – sako Klaipėdos miesto meras.

Šių metų pradžioje atlyginimai buvo didinami visiems sporto, kultūros, socialines ir sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių biudžetinių įstaigų darbuotojams, kurių pareigybės išlaikomos iš savivaldybės biudžeto.  Darbo užmokesčio fondas buvo padidintas 15 procentų. Iš jų 8-is procentus biudžetinių įstaigų vadovai turėjo skirti darbuotojų pareiginės algos pastoviajai daliai didinti, o 7-is procentus – kintamajai. Šiam padidinimui bendrai buvo skirta beveik 5 mln. eurų.

Biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio analizę atlikusi darbo grupė rekomendavo ne mažesnį finansavimą išlaikyti ir ateinančiais metais, taip pat kiekvienais metais spręsti dėl papildomų finansavimo galimybių iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder