"Žemaitijos" sienoje įstrigęs laivas liks ilgam

"Žemaitijos" sienoje įstrigęs laivas liks ilgam

Klaipėdos centre esantis "Žemaitijos" pastatas Jūros šventei pasipuošė išskirtine dekoracija - įspūdingo sienoje įstrigusio senovinio laivo skulptūra. Ir pastato savininkai, ir skulptūros autorius žada, kad šis kūrinys klaipėdiečius ir miesto svečius džiugins dar ilgai.

"Norėjome papuošti miestą jūreiviška simbolika, tad ir išsigrynino tokia idėja, kad laivas "užplaukė" ant pastato tarsi ant seklumos ir liko", - nauju kūriniu džiaugėsi "Žemaitijos" pastato bendraturtis Kęstutis Žadeikis.

Verslininkas sakė, kad šitaip tiesiog gali prisidėti prie to, kad miestas būtų dar patrauklesnis ne tik klaipėdiečiams, bet ir turistams.

"Pavyzdžiui, Ventspilyje visur pristatyta karvių skulptūrų, net įkelia jas į medį. Manau, kad ir Klaipėdai reikia daugiau mažosios architektūros akcentų", - svarstė K. Žadeikis.

Šio kūrinio autorius Edvardas Šeputis pasakojo, kad laivą kūrė keturis mėnesius.

"Man labai padėjo menininkas Motiejus Stonkus, jis kūrė metalines dalis, o medines dalis padėjo sukonstruoti Mantvydas Vilys. Ko gero, didžiausias iššūkis laukė, kai laivą reikėjo pritvirtinti prie sienos. Viena dalis sveria net 300 kilogramų, tad jaudulio buvo nemažai", - pasakojo E. Šeputis.

Ne vieną uostamiesčio pastatą freskomis papuošęs 33 metų klaipėdietis neslėpė, kad papuošti "Žemaitijos" pastato sieną jam buvęs nemenkas iššūkis. Iš pradžių buvo svarstoma apie piešinį.

"Bet, kai išėjęs į lauką pažvelgiau į išorinės sienos kampą, iš karto į galvą šovė mintis, kad jį galėtų perskrosti senovinis laivas", - prisiminė E. Šeputis.

Kūriniui suteiktas ir vardas - Gardeoldis. Nors viešai nėra tokios informacijos, bet E. Šeputis sako turintis žinių, kad panašiai taip buvo vadinamas pagoniškas dievas - visų jūrų ir laivų sergėtojas.

"Tad tikiu, kad ir šis laivas saugos mūsų Klaipėdą", - sakė E. Šeputis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder