Ženklams ieškos prievaizdo

Ženklams ieškos prievaizdo

Antrus metus Klaipėdoje įgyvendinamas naujų informacinių ženklų ir nuorodų įrengimo projektas patyrė fiasko ir yra sustabdytas. Iki vasaros tikimasi vizualinę informaciją mieste atnaujinti pasitelkus kompetentingus specialistus.

Įgyvendinamą projektą jau svarstė Klaipėdos miesto vizualinės estetikos ir reklamos komisija, Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas ir vieningai nutarė, jog nauji stulpeliai su gatvių nuorodomis, kelio ženklais ir kita informacija įrengiami nemokšiškai ir tampa vizualine tarša.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, norint tai pamatyti, nereikia būti net specialistu.

"Stulpai statomi viduryje pėsčiųjų takų, nesilaikant jokių normatyvų. Įspūdis toks, lyg Bethoveno "Mėnesienos sonata" būtų atliekama su arklu ir akėčiom. Nekaip skamba", - sakė politikas.

A. Šulcas konstatavo, jog Savivaldybės administracija, įgyvendinanti šį projektą, patyrė fiasko, nes ėmėsi dešimtmečio senumo projekto "net nenupūtusi nuo jo dulkių" ir, rinkdama firmą, kuri atliks darbą, nepareikalavo estetinės techninės priežiūros. Be to, pasak pašnekovo, pradėtas vykdyti kelių ženklinimo projektas dar papildė ženklų kakofoniją.

Klaidą pripažįstantys Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo specialistai vakar vicemerą užtikrino, jog bus skelbiamas viešasis projekto techninės priežiūros paslaugos pirkimas ir dar iki šios vasaros nauji informaciniai ženklai mieste bus pastatyti prižiūrint dizaino specialistams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder