Žmonių gerumas suteikia vilties

Žmonių gerumas suteikia vilties

Vakar ir šiandien šalyje vėl vyksta "Maisto banko" akcija, kurios metu prašoma paaukoti maisto skurstantiesiems. Sykiu džiaugiamasi, kad žmonių, įmonių gerumas jaučiamas ne tik akcijų metu.

"Maisto banko" Klaipėdos regione vadovas Raimondas Danupas pasakojo, kad, be akcijų, kai prekybos centruose renkami žmonių aukojami ilgo vartojimo maisto produktai, kiekvieną dieną rūpinamasi, kad kuo daugiau parduotuvėms nebereikalingo maisto neiškeliautų į konteinerius.

Baltijos pr. įsikūręs "Maisto banko" sandėlis, kuriame kasdien renkami, rūšiuojami ir dalinami greito vartojimo maisto produktai. Saldumynus, pieno, mėsos, duonos gaminius, daržoves, vaisius Klaipėdos prekybos centrai kasdien dovanoja tonomis, po to produktai per vaikų dienos centrus, senelių globos namus išdalijami labiausiai vargstantiems.

Sandėlyje dirba savanoriai, dalinantys produktus. Šalia veikia labdaros valgykla, kurioje karšto maisto gauna vargingai gyvenantys klaipėdiečiai, jų kasdien apsilanko per 140.

"Mūsų tikslas yra kovoti su maisto švaistymu, todėl dalindami produktus dirbame septynias dienas per savaitę - žmonės nori valgyti ir savaitgaliais", - sakė R. Danupas.

Pasak jo, nors darbas nelengvas, yra kuo pasidžiaugti. "Žmonių gerumas yra neįtikėtinas. Tai matome ir prekybos tinklo "Iki" iniciatyvoje, kai žmonės, pirkdami tam tikrus produktu, vieną eurą gali paaukoti "Maisto bankui". Jau paaukota daugiau nei 150 tūkstančių eurų, esame už tai labai dėkingi", - už gerumą žmonėms dėkojo R. Danupas.

Pašnekovo teigimu, iš šių lėšų organizacija ketinama įsigyti saugiam maisto transportavimui reikalingos įrangos - termo dėžių greitai gendančiam maistui vežioti, automobilių-šaldiklių ir kitos brangios įrangos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder