Dviejų valandų trukmės akcijos organizatoriai stebisi ir džiaugiasi, kad šiemet norinčiųjų paskanauti šviežios žuvienės ir kareiviškos košės susirinko kaip niekad daug.
„Šįsyk renkasi tikrai nemažai žmonių. Aišku, jie nuolat keičiasi, ateina naujų. Žodžiu, ratas tik didėja. Anksčiau klaipėdiečiai galvojo, kad šis renginys skirtas nepasiturintiems žmonėms, kiti šią akciją aplenkdavo, galvodami: „Nejaugi sriubos negaliu išsivirti namie?“ Tačiau kasmet akcentuoju, kad tokiu būdu tiesiog siekiame prieš Kalėdas sukviesti miestiečius ir visiems kartu praleisti popietę. Džiugu, jog žmonės pagaliau išgirdo šio renginio esmę“, - pasakojo Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pirmininkas Algirdas Aušra.
Paklaustas, kiek žuvienės ir košės buvo pagaminta šiemet, A. Aušra atsakyti negalėjo. „Galiu tik patikinti, kad užteks visiems. Žinau, kad iš viso yra maždaug 300-400 porcijų. Jeigu maisto liks, atiduosim jį senelių namams“, - atskleidė jis.
Šia akcija organizatoriai esą nesiekia nei surinkti pinigų, nei pasireklamuoti. Anot A. Aušros, organizatoriai net pasimetė, skaičiuojant renginio gyvavimo metus.
„Anksčiau buvo įdomu, o dabar tai sužinome iš žiniasklaidos. O ši tradicija dar tikrai gyvuos – kaip rengėme šią akciją, taip ir rengsime“, - patikino pašnekovas.
Rašyti komentarą