Čempionai ruošiasi naujoms pergalėms

Čempionai ruošiasi naujoms pergalėms

Galbūt yra daugiau vaikų, kurie pasakytų, kad šokis yra jų gyvenimas, tačiau klaipėdiečiai šokių kolektyvo "Intrus" nariai Kristijonas Gukauskas ir Tomas Gavelis tą meilę įrodė darbais.

Didžiausias iš jų - Austrijoje vykusiame pasaulio hiphopo, "breakdance" ir "elektric booge" čempionate jie savo amžiaus kategorijoje laimėjo I vietą. Abu berniukai už tai nominuoti "Jaunojo talento" apdovanojimui 2011-ųjų Metų klaipėdiečių rinkimuose.

Didžiausiame čempionate Tarptautinės šokių federacijos (IDO) istorijoje klaipėdiečiai nurungė 4 000 šokėjų iš 35 pasaulio šalių.

"Tokiame čempionate atiduodame viską, visas jėgas. Todėl rimtai pasiruošiame, o tada lieka išlieti energiją aikštelėje",- sakė Kristijonas ir Tomas, kurie ypač išdidūs jautėsi tuomet, kai, tapus čempionais, jiems skambėjo Lietuvos himnas. Tada sakė pajutę tikrą pergalės skonį.

Tituluotus varžovus berniukai yra įveikę ne viename konkurse, ypač pasisekė Vokietijoje, pasaulio čempionate, kur "elektric boogie" kategorijoje Kristijonas iškovojo I vietą.

Vaikai daug treniruojasi, lieja prakaitą šokių salėje, tačiau berniukai yra berniukai, ir kartais "prisiprašo", kad treneris Mindaugas Lekauskas skirtų jiems drausminę nuobaudą - padaryti tūkstantį pritūpimų. Bet taip atsitinka tik keliaujant į čempionatus, o atsidūrus scenoje vaikai būna rimti, susikaupę ir pasiryžę šokti geriau už kitus. Kai pavargsta ar nėra ūpo, jiems nekyla minčių, kad reikėtų viską mesti, nes, pasak Kristijono, tai būtų "nečempioniška". Be to, jie galvoja, kad į gatvės šokį sudėta didžiulė įvairių stilių šokių patirtis.

Hermano Zudermano gimnazijos moksleivis K. Gukauskas prieš kelias savaites vėl laimėjo I vietą "Lithuanian Cup 2011" tarptautiniame šokio čempionate, vykusiame Klaipėdoje, LCC universitete.

"Prieš čempionatą vyko vertingi praktiniai seminarai, ypač vedami teisėjo, berods marokiečio, gimusio Belgijoje, gyvenančio Kanaruose, dirbančio Londone, kurio slapyvardis - Littll Milh. Išmokome naujų judesių, atliekamų pagal kitokią muziką, negu girdėdavome kituose čempionatuose. Varžiausi su kokiomis dviem dešimtimis vaikų iš Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos", - pasakojo K. Gukauskas.

Dabar jis su komanda ruošiasi gruodžio pradžioje vykti į Lenkijos pasaulinę šokių savaitę Mykolaikuose.

"Ne taip lengva atrasti ką nors nauja, yra vienetai šokėjų, kurie beveik viską žino. Juk gatvės šokiai - plati sąvoka, tų stilių yra per 200. Bet gali mokytis iš įvairių šokių žinovų skirtingų dalykų", - sako pokalbininkas.

"Teks praleisti pamokų, bet pasivysime. Naujuose seminaruose pamatai daug naujų teisėjų, kurie labai gerai šoka, ir stengiesi mokytis iš jų", - antrino Simono Dacho progimnazijos mokinys T. Gavelis.

Tiek jis, tiek ir K. Gukauskas neslėpė, jog jiems malonu atsidurti tarp "Jaunojo talento" nominantų.

"Gerai turbūt jaučiuosi. Nekrykštavau iš laimės sužinojęs, bet, aišku, gerai, kad mus pastebėjo", - sakė K. Gukauskas.

"Kiek pagauna azartas, juk tai nėra kiekvienais metais nutinkantis įvykis", - apie nominavimą Metų klaipėdiečių rinkimams atsiliepė T. Gavelis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder