"Metų klaipėdiečio" rinkimai: pirmosios kandidatūros

"Metų klaipėdiečio" rinkimai: pirmosios kandidatūros

"Vakarų ekspresui" trečiadienį paskelbus jau 22-ųjų "Metų klaipėdiečio" rinkimų pradžią redakcija sulaukė miestelėnų siūlymų keturioms nominacijoms.

Šiemet dienraščio ir jo portalo skaitytojai vėl rinks Garbės klaipėdietį, Menišką sielą, Jaunąjį talentą ir nominacijos "Už metų nuopelnus" laureatą.

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurio viso gyvenimo darbų dėka mūsų miestas, jo žmonių gyvenimai keitėsi, keičiasi ir keisis į geresnę, gražesnę pusę.

"Meniškos sielos" nominacijai siūlomi įvairiose meno srityse šiemet geriausių rezultatų pasiekę klaipėdiečiai.

Jaunasis talentas - perspektyvus, veiklus jaunasis klaipėdietis, šiemet suspindėjęs savo talentu.

Nominacijai "Už metų nuopelnus" galima siūlyti tuos klaipėdiečius, kurių šiemetiniai darbai išgarsino Klaipėdą arba smarkiai pakeitė jos bendruomenės gyvenimą ar patį miestą teigiama kryptimi.

Kandidatus nominacijoms galima siūlyti iki lapkričio 9-osios 12 val. Tai galima padaryti el. p. [email protected], "Vakarų ekspreso" profilyje socialiniame tinkle "Facebook" arba atsiųsti, atnešti į "Vakarų ekspreso" redakciją (M. Mažvydo al. 3, Klaipėda) ir mūsų skyrių PC "Akropolis" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Lapkričio 11-23 d. kviesime balsuoti už tris dažniausiai kiekvienai nominacijai siūlytus asmenis.

Garbės klaipėdietis

Leonidas Donskis (po mirties) - už Klaipėdos vardo garsinimą pasauliniu lygmeniu.
Mindaugas Karalius - už lietuvių kalbos gynimą ir puoselėjimą.
Algirdas Aušra - už jau 14 metų trunkančią iniciatyvą suburti miestiečius prie laužo ir paskanauti žuvienės bei kareiviškos košės.
Inga Grubliauskienė - už Pilies džiazo festivalio organizavimą.

Meniška siela

Aleksandras Golikovas - aklas, kurčias ir nebylus Klaipėdos globos namų gyventojas, sukūręs didžiulį velykinį kiaušinį.
Tomas S. Butkus, Vasilijus Safronovas, Vaidas Petrulis - už unikalią knygą "Klaipėdos urbanistinė raida 1945-1990".
Darius Meškauskas - už įspūdingą vaidmenį spektaklyje "Tėvas".

Jaunasis talentas

Kristupas Klimkaitis, Jokūbas Žvaliauskas ir Goda Rudytė - J. Karoso muzikos mokyklos pianistai, Latvijoje, Valmieros mieste, vykusiame tarptautiniame jaunųjų pianistų konkurse užėmę prizines vietas.
Eva Griciūtė - Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų dizaino studijos "Kukutis" auklėtinė, pasaulinio haiku konkurso laureatė.
Daniela Atšakina - Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų dizaino studijos "Kukutis" auklėtinė, JAV vykusiame Tarptautiniame konkurse-Pelėdų festivalyje laimėjusi I vietą savo amžiaus kategorijoje. Konkurse dalyvavo vaikų piešiniai iš 47 valstybių.
Livija Valiulytė - "Intrus" šokėja, Europos gatvės šokių čempionate užėmusi 3 vietą.

Nominacija "Už metų nuopelnus"

Alfredas Udra - 86-ojo Lietuvos stalo teniso turnyro čempionas.
Ernestas Stonkus ir Aidas Karmonas - patruliai, ne tarnybos metu išgelbėję viešoje vietoje iš gyvenimo pasitraukti sumaniusio senolio gyvybę.
Jurgis Rumiancevas - klaipėdietis ugniagesys, su kolegomis pasaulio stipriausio ugniagesio varžybose "Challenge 911" užėmęs antrąją vietą, "Firefighter Combat Challenge" ir Europos "Toughest Firefighter Alive" čempionatų individualioje įskaitoje iškovojęs antrąją vietą, o su kolegomis laimėjęs estafetės rungtį.
Kristina Paulikė - Vakarų Lietuvos tėvų forumo vadovė, koordinavusi visuomeninę iniciatyvą, kurios dėka miesto Taryba pakeitė mokesčio už darželius tvarką, kad ji labiau atitiktų tėvų interesus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder