Koronaviruso vakarėlis: 9 žmonės susirgo parūkę tą patį kaljaną

Koronaviruso vakarėlis: 9 žmonės susirgo parūkę tą patį kaljaną

Susirgimų koronavirusu skaičius Lietuvoje ir toliau auga. Per praėjusią parą šalyje patvirtinta dar 17 naujų koronaviruso atvejų. Bendras jų skaičius siekia 3100. Vieno šeimos vakarėlio metu Trakuose koronavirusas paplito ir kol kas negirdėtu būdu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pirmadienį pranešė, kad susirgo 9 asmenys, rūkę tą patį kaljaną.

„Šios šventės metu buvo rūkomas kaljanas ir visi susirgę – tai yra 9 asmenys – rūkė kaljaną. O svečių buvo apie 30. Tad, jei buvo daugiau rūkiusių kaljaną, laukiame ir daugiau susirgimų. Nustatytas gana didelis sąlytį turėjusių asmenų skaičius – apie 100.

Šie asmenys laikomi didelės rizikos ir visi yra izoliuoti. Jie iš tokių svarbių įstaigų, kaip Trakų rajono savivaldybė, policijos darbuotojai, seniūnijų darbuotojai“, – sakė R.Lingienė.

A.Veryga paaiškino, kodėl mirčių nuo koronaviruso skaičius santykinai nėra didelis

Valstybės lygio ekstremalių situacijų operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragino dėl drastiškai nekylančių į viršų skaičių per daug neatsipalaiduoti ir suprasti, kad statistika nėra ypatingai blogėjanti tik dėl numatytų suvaržymų laikymosi.

„Stebint bendrai epidemiologinę situaciją reikia pasakyti, kad šiuo metu ji nėra ypatingai blogėjanti, bet dar kartą noriu priminti ir paprašyti neužsimiršti bei neatsipalaiduoti. Tai, kad nematome drastiško susirgimų šuolio, būtų galima paaiškinti tuo, kad pradėjome laikytis tam tikrų saugos priemonių, nors tai darome tikrai ne visi.

Mirčių skaičius santykinai yra nedidelis. Tai paaiškinama tuo, kad vis tik dažniau užsikrečia koronaviruso infekcija jaunesnė populiacija, nei buvo kovo ar balandžio mėnesiais. Bet taip pat nepamirškime, kad ta jaunesnė populiacija anksčiau ar vėliau susitinka su vyresio amžiaus žmonėmis.

Būkime atsakingi, atsargūs“, – perspėjo A.Veryga.

Ministras pabrėžė, kad šią savaitę intensyviau dėl koronaviruso bus testuojama 11-oje savivaldybių, kurios yra peržengusios 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų susirgimų ribą.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1046 asmenys, 1955 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Izoliacijoje yra 6291 žmogus. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 207 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 1145 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 666 tūkst. 930 ėminių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder