S. Skvernelis: per Motinos dieną judėjimo apribojimų nebus

S. Skvernelis: per Motinos dieną judėjimo apribojimų nebus

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad per Motinos dieną judėjimo apribojimai nebus taikomi. Visgi Vyriausybės vadovas gyventojus ragina atsižvelgti į gydytojų bei epidemiologų rekomendacijas ir nelankyti vyresnio amžiaus artimųjų.

„Judėjimo apribojimų tikrai kažkokių drastiškų nebus, tiesiog tiek policija, tiek kitos struktūros, kurios turės kontroliuoti, kaip laikomasi karantino sąlygų, jos turės aktyviau dirbti“, – Seime žurnalistus antradienį informavo S. Skvernelis.

„Bet rekomendacijos išlieka tos pačios: jeigu yra galimybė nekeliauti, tai nekeliauti, ir svarbiausia, kad jeigu yra galimybė nebendrauti su savo artimaisiais, kurie yra rizikos grupėje, tai to nedaryti“, – pridūrė jis, ragindamas atsižvelgti į gydytojų ir epidemiologų rekomendacijas per Motinos dieną savo mamų nelankyti.

Visgi Vyriausybės vadovo teigimu, vykti į kapus, laikantis saugumo sąlygų, bus galima.

„Jei kas norės važiuoti pas mamas – jų niekas nesulaikys. Visgi, kaip daug kartų jau sakiau, aš tikiu mūsų žmonių sąmoningumu ir atsakingumu. Taip, pasitaiko išimčių, neatsakingų ar net piktybinių piliečių, tačiau didžioji dauguma mūsų – ne tokie. O už neatsakingumą, tik primenu, policija ir kitos institucijos baudžia. Ir daro tai praktiškai kasdien.

Aplankyti kapines ilgojo savaitgalio metu irgi bus galima. Tačiau galioja tas pats prašymas: laikantis būtinų saugumo reikalavimų. Svarbiausia, kad nebūtų masinio antplūdžio“, – savo feisbuko paskyroje rekomendacijas Motinos dienai apibendrino S. Skvernelis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder