Abstinencijos kankinamas recidyvistas siautėjo, nes nesulaukė gydytojų

Abstinencijos kankinamas recidyvistas siautėjo, nes nesulaukė gydytojų

Šiaulietis 35 m. Deimantas Butkus, šių metų vasaros pabaigoje nusiaubęs Šiaulių apskrities policijos areštinės kamerą ir bandęs sužaloti policijos pareigūną, taip elgėsi ištiktas abstinencijos.

Tai paaiškėjo nagrinėjant šio recidyvistu pripažinto vyro baudžiamąją bylą Šiaulių apylinkės teisme. Niekur nedirbančiam 8 klasių išsilavinimo vyrui už svetimo turto sugadinimą ir pasipriešinimą policininkui skirta 1 m. laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams. D.Butkus turės atlyginti policijai padarytą beveik 1,2 tūkst. eurų žalą ir sumokėti daugiau nei 1 tūkst. eurų baudą, kuri jam buvo skirta ankstesniu nuosprendžiu. Nuteistasis įpareigotas dalyvauti elgesio pataisos programoje, nevartoti kvaišalų, registruotis darbo biržoje. Laisvėje verdikto laukęs šiaulietis išklausyti nuosprendžio neatvyko. Lietuvoje jis iki šiol buvo teistas šešis kartus. Pirmąsyk prieš teismą D.Butkus stojo dar nesulaukęs 15 m. dėl vagystės. Po to šiaulietis buvo teisiamas už plėšimus, nesunkų sveikatos sutrikdymą, viešosios tvarkos pažeidimą. Iškalbinga šio vyro įvykdytų administracinės teisės pažeidimų istorija - per pastaruosius 1,5 m. jis administracine tvarka baustas net 45 kartus. Tarp jo padarytų pažeidimų - transporto priemonės vairavimas neturint tam teisės, girto pasirodymas viešoje vietoje, pasipriešinimas policijai.

Rugpjūčio 28 d. naktį D.Butkus, atlikdamas 30 parų administracinio arešto bausmę, areštinės kameroje sulaužė ir sudaužė viską, ką tik pajėgė: sanitarinio mazgo pertvarą, muilo ir tualetinio popieriaus laikiklius, drabužių kabyklą, šiukšliadėžę, paveikslą. Jį raminti bandančiam pareigūnui patrakėlis bandė metaliniu strypu užtvoti per galvą, bet policininkas smūgį atrėmė gumine lazda ir chuliganą sutramdė. D.Butkus sakė įniršęs dėl to, kad areštinėje jam nebuvo suteikta medicinos pagalba. Pasak vyro, tokia pagalba jam buvo reikalinga, nes prieš patekdamas į areštinę jis tris dienas vartojo narkotikus ir gėrė brendį.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder