Akmenimis nepilnametį galimai užmėtę asmenys - teisiamųjų suole

Akmenimis nepilnametį galimai užmėtę asmenys - teisiamųjų suole

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ruslanas Boiko Vilniaus apygardos teismui perdavė nepilnamečio žiauraus nužudymo bylą. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šių metų liepos 1 d. vakarą du nepilnamečiai – šešiolikmetis ir metais vyresnis jaunuolis, būdami apsvaigę nuo alkoholio, Vilniaus raj., Šatrininkų sen., Vėliučionių kaime, iš baro pagrobę kelis butelius degtinės, kartu su dar vienu nepilnamečiu ir vienu mažamečiu itin žiauriai ir kankindami nužudė žmogų.

Vėlyvą vakarą, minėti jaunuoliai, pabėgę iš Vėliučionių vaikų socializacijos centro, įsivėlė į asmeninį konfliktą su nepilnamečiu, taip pat neteisėtai pasišalinusiu iš Vėliučionių vaikų socializacijos centro. Nuo alkoholio apsvaigę vaikinai mušė sutiktąjį, suduodami daugybę smūgių, taikydamiesi į galvą ir kaklą. Vėliau sąmonę praradęs nukentėjusysis buvo nutemptas į Vėliučionių smėlio karjerą, čia nepilnamečiai, pasikeisdami svaidė į jį akmenis, vėliau gyvą užkasė smėlio iškasoje ir užvertė kūną dideliais akmenų luitais, neleidžiančiais ištrūkti. Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusysis mirė vietoje.

Tą patį vakarą du egzekucijos rengėjai, veikdami kaip bendrininkai, panaudodami fizinį smurtą, pagrobė svetimą turtą: po žmogžudystės jie užpuolė pro šalį einantį žmogų, sulaužė jam šonkaulius, kad pagrobtų žiebtuvėlį ir 7 cigaretes.

Atsitiktinai minėtus įvykius mačiusiems asmenims vienas užpuolikų grasino nužudymu.

Apsvaigę nuo alkoholio jaunuoliai tą pačią naktį Vilniuje užpuolė dar vieną žmogų, iš kurio po grumtynių pagrobė mobilųjį telefoną ir piniginę, papurškę dujų balionėliu atėmė pro šalį važiavusios moters dviratį ir rankinuką, pasikėsino apiplėšti atsitiktinę praeivę, tačiau gavo atkirtį nuo kitų praeivių.

Trys minėtų jaunuolių, pasitelkę asmenį, nesulaukusį baudžiamajame įstatyme numatyto amžiaus – mažametį, ir toliau būtų darę nusikalstamas veikas, tačiau po operatyvaus ikiteisminio tyrimo pareigūnų darbo š.m. liepos 4 d. buvo sulaikyti.

Dar vienas bendras – septyniolikmetis kaltinamas tuo, kad realizavo nusikalstamu būdu gautą – minėtų plėšimų metu pagrobtą turtą (LR BK 189 str. 1 d.).

Per penkis mėnesius bylą išnagrinėjęs prokuroras pateikė kaltinimus dviem nepilnamečiams ir pilnametystės po nusikalstamų veikų padarymo sulaukusiam J. V. dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo (LR BK 129 str. 2 d., 6 p.), dviem nepilnamečiams – dėl atviros vagystės (LR BK 178 str. 2 d.), visiems bendrininkams - dėl plėšimų (LR BK 180 str.).

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities Vilniaus policijos komisariato Nusikaltimų tyrimų valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder