Anksčiau už auką rastas nusikaltėlis suimtas

Anksčiau už auką rastas nusikaltėlis suimtas

Baigėsi sekmadienį dingusios 20-metės studentės Justinos Šikšniūtės paieškos. Deja, ji rasta negyva, o pagrindinis įtariamasis 23 metų Valdas Jankauskas jau suimtas ilgiausiam terminui.

Įtariamasis su J. Šikšniūte susitiko sekmadienį vakare, socialiniame tinkle su ja sutaręs, kad paveš merginą iš Saugų į Klaipėdą. Tačiau studentė į Statybininkų prospekte esantį bendrabutį negrįžo.

Paskelbus jos paiešką pareigūnai netrukus apklausė V. Jankauską, bet iš karto jį paleido. Šis bandė slėpti nusikaltimo pėdsakus ir į metalo supirktuvę pardavė automobilį "Hyundai".

Antradienį jis prisipažino nužudęs studentę ir teigė, kad merginos kūną išmetė į Minijos upę, tačiau tądien ir trečiadienį intensyvios paieškos rezultatų nedavė, o velionės palaikai trečiadienį apie 10.30 val. rasti Šilutės rajono Macikų kaime, netoli įtariamojo namų. Atokioje vietoje išmestas J. Šikšniūtės kūnas buvo nuogas.

Neatmetama versija, jog prieš nužudant mergina galėjo būti išprievartauta. Sekant karštais nusikaltimo pėdsakais, V. Šikšniūtės daiktai rasti prie Priekulės - už kelių dešimčių kilometrų nuo tos vietos, kur rastas kūnas.

Trečiadienį V. Jankauskas pristatytas į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio prašymu jis suimtas 3 mėnesiams.

Už plėšimus ir vagystes anksčiau jau teistam jaunuoliui gresia ilgi metai nelaisvės: jeigu paaiškėtų, kad merginą V. Jankauskas nužudė slėpdamas kitą nusikaltimą, už grotų jam gali tekti praleisti ir visą likusį gyvenimą.

Tiesa, kol kas pareikšti tik įtariamai dėl žmogaus nužudymo.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder