Aviganė sulaikė įtariamąjį kontrabandos byloje

Aviganė sulaikė įtariamąjį kontrabandos byloje

Nuo pasieniečių pasislėpti bandžiusį pagėgiškį sulaikė belgų aviganė Kora. Šis vyras buvo ieškomas kaip įtariamasis cigarečių kontrabandos byloje.

 

Šeštadienio vakarą, naudodamiesi technine sienos kontrolės sistema, Valstybės sienos apsaugos (VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečiai Šilutės rajono Girininkų kaimo ribose pastebėjo į Lietuvos gilumą bėgančius du asmenis. Ši vieta yra apie 300 metrų nuo Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija.

Išvydę pasieniečius abu asmenys pasislėpė netoliese esančiame miškelyje.

Jų ieškant pagalbon pasitelkta Vileikių užkardoje tarnaujanti belgų aviganė Kora. Jai buvo duota komanda daryti tai, ką keturkojė geriausiai moka, t. y. suuosti bei sekti pažeidėjo pėdsakais. Aviganei tai puikiai pavyko ir po persekiojimo ji prisivijo iš miškelio išeinantį vyrą. Koros vedami pasieniečiai jį sulaikė.

Paaiškėjo, kad tai - 26-erių Pagėgių gyventojas, kuris būdamas pasienio ruože neturėjo nei asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, nei leidimo būti valstybės sienos apsaugos zonoje.

Pasieniečiai netruko išsiaiškinti, jog pagėgiškis yra įtariamasis baudžiamojoje byloje dėl cigarečių kontrabandos. Jis jau buvo ieškomas VSAT pareigūnų po to, kai jie lapkričio 1-osios naktį ties Pagėgių savivaldybės Mikytų kaimu sulaikė Nemunu iš Kaliningrado srities atplukdytą 10 tūkst. pakelių cigarečių krovinį. Tuomet įkliuvo ir trys Pagėgių savivaldybės gyventojai

Pagėgiškis uždarytas į areštinę. Pirmadienį teismas leido jį suimti 15 parų.

Be to, vyrui už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pasieniečiai skyrė 75 litų baudą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder