Baikeris sugrąžintas į lietuvišką belangę

Baikeris sugrąžintas į lietuvišką belangę

Su organizuotu nusikalstamumu kovojantys pajūrio teisėsaugininkai rado bendrą kalbą su kolegomis iš Suomijos. Iš šios šalies įkalinimo įstaigos į gimtinę grąžintas vieno uostamiesčio baikerių klubo vadovas ir verslininkas Saulius Giniotis, daręs nusikaltimus kartu su Skandinavijos baikeriais.

Labai didelio kiekio narkotikų kontrabandą klaipėdietis maskavo tarptautiniais krovinių ir žmonių pervežimais mikroautobusais.

Į Klaipėdą 48 metų S.Giniotis pargabentas šią savaitę. Vyras ieškotas kelis metus, jo atžvilgiu išduotas Europos arešto orderis.

Klaipėdietis įtariamas vadovavęs nusikalstamai grupuotei, kuri veikė tarptautiniu mastu ir labai dideliais kiekiais įveždavo į Lietuvą kontrabanda iš užsienio atgabentas narkotines bei psichotropines medžiagas, jas platino bei pagal užsakymus gabeno į kitas šalis.

Už tai bei neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir kitus nusikaltimus jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų. Teismas į gimtinę grąžintą vyrą leido suimti trims mėnesiams.

Oficialiai S.Giniotis vadovavo vienam uostamiesčio baikerių klubui, buvo tarptautiniais krovinių ir žmonių pervežimais mikroautobusais užsiimančios bei logistikos paslaugas teikiančios bendrovės direktorius.

Ši širma nukrito Suomijoje. 2018 m. gegužės mėnesį S.Giniotis ir jo 48 metų bendrininkas Mindaugas Petraitis sulaikyti Helsinkyje. Kartu su klaipėdiečiais įkliuvo šioje šalyje gyvenantis lietuvis ir vienas Suomijos pilietis. Pas juos rasti apie 6 kg amfetamino ir virš 12 tūkst. tablečių su psichotropiniais vaistais.

Tų pačių metų rugsėjo mėnesį Helsinkio teismas S.Giniočiui ir M.Petraičiui skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmes. S.Giniotis į Lietuvą grąžintas neatlikęs jos iki galo. Suomiai sutiko, kad tai jis padarytų gimtinėje, kurioje jam gresia papildomi ilgi metais belangės už čia įvykdytus sunkius nusikaltimus.

Nežinodami apie Suomijoje įkliuvusius bendrininkus, likę grupuotės nariai tęsė veiklą ir organizavo labai didelio kiekio kvaišalų kontrabandą į Lietuvą. Tačiau planas neišdegė, nes jie labai greitai buvo sulaikyti Kaune. Padedami „Aro" kovotojų, Klaipėdos apskrities VPK kriminalistai sučiupo 28 kaunietį Luką Dobravolskį ir du klaipėdiečius - 44 metų Mindaugą Duką ir 30-metį Šarūną Bružą.

Per kratas rasta daugiau nei 53 kg kanapių dervos, apie 6,5 kg kanapių, apie 3,5 kg ekstazio tablečių, apie 50 g kokaino bei apie 40 g amfetamino. Lietuvoje iš neteisėtos apyvartos paimtų kvaišalų kaina gali siekti 650 tūkstančių eurų.

Taip pat aptiktas Jungtinėje Karalystėje pavogtas motociklas, savadarbis šaunamasis ginklas, pneumatinis šautuvas, netikras vairuotojo pažymėjimas, įrankiai ir priemonės narkotikams pakuoti bei kiti įkalčiai.

Už tai trijulė jau sulaukė teismo bausmių. Prieš Kauno apygardos teismą stojusiems M.Dukai ir Š.Bružui paskirtos 4-4,6 metų laisvės atėmimo bausmės. Savo kaltės nepripažinęs L.Dobravolskis, Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu, laisvės neteko 12 metų ir 9 mėnesiams. Konfiskuotas ir nuteistųjų turtas, į kurį buvo apribotos nuosavybės teisės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder