Bankomato sprogdinimu įtariamas vyras sulaikytas Lenkijoje

Bankomato sprogdinimu įtariamas vyras sulaikytas Lenkijoje

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Lenkijos policija, sulaikė asmenį, kuris įtariamas praėjusį pirmadienį pasikėsinęs apvogti bankomatą.

Prie parduotuvės IKI, esančios Šiaurės prospekte, įėjimo įrengtas bankomatas buvo susprogdintas lapkričio 29-osios naktį.

Bankomatas buvo susprogdintas į vidų prileidus dujų. Pinigai nebuvo pagrobti, dalis jų sugadinta sprogus apsauginei cheminių dažų kapsulei.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę bei turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Pareigūnai dar tą pačią dieną nustatė įtariamą asmenį. Turėdami duomenų, kad ieškomas asmuo gali kirsti Lietuvos ir Lenkijos sieną, pareigūnai apie tai informavo kaimyninės šalies pareigūnus ir paprašė pagalbos jį sulaikant.

Tą patį vakarą Suvalkuose Lenkijos policijos pareigūnai sulaikė 30-metį Andrių Kapačiauską, kuris jau buvo įsigijęs autobuso bilietą į Berlyną.

Jam suimti buvo išduotas Europos arešto orderis. Per 40 parų sulaikytasis turėtų būti perduotas Lietuvai.

Tyrimą atliekantys pareigūnai A. Kapačiauskui pareiškė įtarimus dėl šešių nusikalstamų veikų - turto vagysčių ir pasikėsinimo apvogti bankomatą. Teismas įtariamajam skyrė kardomąją priemonę - suėmimą.

A. Kapačiauskas anksčiau du kartus teistas Lietuvoje. Taip pat ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas užsienio valstybėse.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder