Bankrutavusį Andrių Rimiškį persekioja skolos

Bankrutavusį Andrių Rimiškį persekioja skolos

Praėjusiais metais Latvijoje oficialiai bankrutavusiam dainininkui Andriui Rimiškiui niekaip nesiseka atsikratyti senų skolų šešėlio. Dėl jų atlikėjas teismuose bylinėjasi jau su dviem uostamiesčio antstoliais. Situacija tampa vis įdomesnė, nes analogiškus skundus nagrinėjantis tas pats teismas priima priešingus sprendimus.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas atmetė 27 metų A.Rimiškio skundą dėl neva neteisėtų uostamiesčio antstolio Jono Petriko veiksmų. Negana to, A.Rimiškis privalės antstoliui atlyginti jo patirtas bylinėjimosi išlaidas - beveik 899 litus.

Atlikėjas prašė panaikinti pastarojo praėjusių metų liepos 2 d. patvarkymą dėl skolos išieškojimo ir sustabdyti vykdomąją bylą.

Teismas konstatavo, kad antstolis pagrįstai vykdo dar pagal 2009 metų birželio mėnesį išduotą vykdomąjį dokumentą pradėtą išieškojimą iš skolininko Lietuvoje gaunamo darbo užmokesčio. Tuo labiau kad dar iki bankroto A.Rimiškis asmeniškai atvyko pas antstolį ir raštiškai sutiko su skolininko statusu.

Panaikinus laikinąsias apsaugos priemones, skolos išieškojimas šioje vykdomojoje byloje bus pratęstas.

Antstolis iš A.Rimiškio reikalauja grąžinti 500 litų skolą „Sodrai“ ir atlyginti 2575 litus siekiančias jos išieškojimo išlaidas.

A.Rimiškis šį nepalankų jam verdiktą apskundė aukštesnės instancijos Klaipėdos apygardos teismui.

Pastarajame teisme yra ir dar vienas su atlikėjo skolomis susijęs skundas. Tik šį kartą į teismą kreipėsi Klaipėdos miesto apylinkės teisme jam pralaimėjusi antstolė Marija Trijonė.

Ji iš A.Rimiškio siekia išieškoti priteistą skolą Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai (2432 litus) ir vienai žinomai saugos tarnybai (19 583,34 lito).

Išnagrinėjęs analogišką A.Rimiškio skundą Klaipėdos apylinkės teismas jį patenkino, antstolės patvarkymą dėl skolos išieškojimo dviejose vykdomosiose bylose pripažinęs neteisėtu ir nepagrįstu bei įpareigojęs jas sustabdyti. Antstolei nurodyta padengti ir 900 litų siekiančias atlikėjo bylinėjimosi išlaidas.

„Respublika“ jau rašė, kad praėjusių metų balandį dainininkas Latvijoje oficialiai bankrutavo. Tad teismas konstatavo, kad Latvija yra Europos Sąjungos narė, todėl įsiteisėjęs Maduonos rajono apylinkės teismo sprendimas dėl bankroto bylos skolininkui A.Rimiškiui iškėlimo automatiškai pripažįstamas ir Lietuvoje.

Atlikėjui iškėlus bankroto bylą Latvijoje, negali būti atliekamos jokios individualaus išieškojimo procedūros jokioje kitoje ES valstybėje, taip pat ir Lietuvoje.

Tačiau tai nereiškia, kad A.Rimiškis išsisuko nuo skolų. Nors jis Latvijos teismui nenurodė visų Lietuvoje esančių kreditorių (tuo metu iš jo vykdyti išieškojimai dar aštuoniems išieškotojams vykdomosiose bylose), visi jie turi teisę pateikti reikalavimus Maduonos rajono apylinkės teisme iškeltoje fizinio asmens bankroto byloje.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder