Bausmė recidyvistui - po devynerių metų

Bausmė recidyvistui - po devynerių metų

Už prieš devynerius metus su grupe bendrų apiplėštą Kupiškio rajono Šepetos miestelio parduotuvę 43 metų panevėžiečiui L. L. skirta trejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Kupiškio rajono apylinkės teismas.

Taip pat priteista atlyginti proceso išlaidas dėl ekstradicijos - 3238 litus.

Užsienyje slapstęsis įtariamasis pagal Europos arešto orderį šių metų spalio 14-ąją iš Olandijos buvo pargabentas į Lietuvą.

Bylos duomenimis, prieš devynerius metus Šepetos miestelyje L. L. kartu su bendrininku grupe pro nerakintas duris įsiveržė į uždarosios akcinės bendrovės "Rokana" parduotuvę. Penki kaukėti plėšikai, grasindami revolveriu puolė prie pardavėjos, įrėmė ginklą į smilkinį, užklijavo jai lipnia juosta burną ir ėmė tuštinti lentynas.

Buvo pagrobti 39 buteliai alkoholinių gėrimų, 229 pakeliai cigarečių, kurių vertė 1490 litų. Taip pat iš kasos buvo pagrobti 400 litų.

Per penkias minutes apšvarinę parduotuvę plėšikai tikėjosi, kad žygis buvo sėkmingas. Tačiau vienas jų pastebėjo, kad sprunkant iš parduotuvės tarpduryje teko prasilenkti su kažkokiu vyriškiu. Vėliau, plėšikai važiuodami Kupiškio link, pastebėjo, kad paskui juos sekantį automobilį vairuoja tas pats vyriškis. Prie viaduko plėšikų BMW buvo užblokuotas, pareigūnai sulaikė visus apiplėšime dalyvavusius asmenis. Tada ir paaiškėjo, kad tarpduryje plėšikai buvo sutikę tuometinį rajono policijos komisariato viršininką.

Kiti parduotuvę apiplėšusios bendrininkų grupės trys nariai prieš penkerius metus teismo buvo pripažinti kaltais dėl svetimo turto grobimo. Vienam jų, kaip asmeniui, padėjusiam atskleisti nusikalstamą veiklą, baudžiamoji byla buvo nutraukta.

Neseniai Panevėžio miesto apylinkės teisme buvo išnagrinėta dar viena L. L. baudžiamoji byla. Jam už svetimo turto pagrobimą buvo paskirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Pritaikius amnestiją bausmė buvo sumažinta dviem mėnesiais.

Šios bausmės L. L. sulaukė už prieš aštuonerius metus Panevėžyje, alaus bare, pagrobtus du mobiliuosius telefonus.

Tačiau su tokiu pernelyg švelniu nuosprendžiu nesutiko prokurorai, nes pavojingam recidyvistui nebuvo galima taikyti amnestijos.

Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokurorų teigimu, teismas nepagrįstai paskyrė pernelyg švelnią bausmę prieš 16 metų itin pavojingu recidyvistu pripažintam kaltinamajam, todėl apeliaciniame skunde prašoma paskirti naują - vienerių metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder