Buvęs Seimo narys K. Pūkas lieka nuteistas dėl seksualinio priekabiavimo

Buvęs Seimo narys K. Pūkas lieka nuteistas dėl seksualinio priekabiavimo

Buvęs Seimo narys Kęstutis Pūkas lieka nuteistas dėl seksualinio priekabiavimo, taip pat jis pripažintas kaltu dėl neteisėto šaunamųjų ginklų ir šaudmenų laikymo. 

Tokį – galutinį ir neskundžiamą – sprendimą ketvirtadienį paskelbė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

Šiam teismui kasacinius skundus buvo pateikęs nuteistasis, prokuroras ir trys nukentėjusiosios. Visus šiuos skundus nuspręsta atmesti, ketvirtadienį paskelbė LAT teisėja Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

Prokuroras kasaciniu skundu prašė apeliacinės instancijos teismo sprendimo dalį, kuria K. Pūkas buvo išteisintas dėl seksualinio priekabiavimo prie trijų nukentėjusiųjų, perduoti nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka.

Nukentėjusiosios prašė buvusį Seimo narį pripažinti kaltu arba perduoti bylą nagrinėti iš naujo apeliacinės instancijos teismui.

K. Pūkas prašė palikti galioti išteisinamąjį pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

Byla nagrinėta neviešuose posėdžiuose.

Teismai K. Pūką pripažino kaltu dėl seksualinio priekabiavimo prie Seimo nario padėjėja-sekretore dirbusios moters, bet išteisino dėl priekabiavimo prie kitų trijų merginų, siekusių įsidarbinti į šias pareigas.

Prokuratūra siekė įrodyti, kad įsidarbinti pas Seimo narį siekusios merginos buvo priklausomos nuo K. Pūko.

Įstatymas numato, kad baudžiamoji atsakomybė taikoma tik tuo atveju, jei „priekabiaujama prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens“.

Prokuratūros vertinimu, įsidarbinti siekusių merginų priklausomumas pasireiškė tuo, kad tik nuo Seimo nario K. Pūko priklausė, kuri iš jų bus priimta į pretenduojamas pareigas. 

K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 m. sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo.

Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė priesaiką priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder