Buvusiai žmonai grasino peiliu pradurti inkstus

Buvusiai žmonai grasino peiliu pradurti inkstus

Poros, kurioms po skyrybų tenka gyventi tame pačiame bute, neįstengia visiškai atsiriboti nuo praeities, ją pamiršti. Žmonės, nutraukę bendro gyvenimo saitus, retai kada tampa geranoriški vienas antro atžvilgiu ar bent išlaiko neutralius santykius, likdami mandagiais pažįstamais, rašo "Šilokarčema".

Po skyrybų tame pačiame bute likęs gyventi buvęs sutuoktinis toliau smurtavo namuose, neretai pakeldavo ranką prieš kenčiančią moterį. Nuo jo kliūdavo ir jų sūnui. Agresyvus būdas antrą kartą atvedė vyrą į teisiamųjų suolą: rugsėjo 5 dieną Šilutės rajono apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis 43 metų Alvydui Jankauskui. Jis pripažintas kaltu dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Kaip teisme parodė nukentėjusioji, šiemet, sausio 31 dieną, apie 13.10 valandą, namuose, būnant virtuvėje, A.Jankauskas be jokios priežasties pradėjo ją įžeidinėti. Kilus barniui, buvęs sutuoktinis pagrasino pradurti inkstus ir padaryti invalide. A.Jankauskas, pasinaudojęs peiliu, kuriuo smulkino malkas krosniai įkurti, du kartus geležtės smaigaliu įbrėžė buvusiai žmonai į dešinį šoną. Dėl šio sužalojimo nukentėjusioji patyrė nežymų sveikatos sutrikdymą. Kadangi moteris pabėgo iš buto, daugiau sužalojimų nepatyrė. Ji pati iškvietė policijos pareigūnus. Nukentėjusioji neslėpė, kad A.Jankauskas neretai ją mušdavo, iškeikdavo, dėl to ne kartą kreipdavosi į policiją. Ji bijojo buvusio sutuoktinio, mano, jog A.Jankausko grasinimai realūs, būdamas neblaivus savęs nevaldo.

A.Jankauskas kaltės neneigė, prisipažino konflikto metu iškeikęs necencūriniais žodžiais buvusią žmoną, susinervinęs peiliu įbrėžė į juosmens sritį, neneigė grasinęs nužudyti ar stipriai sužaloti, nes buvęs neblaivus. Vėliau nukentėjusiosios atsiprašė. Pastaroji, beje, turinti jau kito vyro pavardę, savo parodymus patvirtino ir per akistatą su A.Jankausku.

Teisėjas V.Jurjonas, skirdamas bausmę kaltinamajam A.Jankauskui, atsižvelgė į tai, kad šis padarė nesunkų nusikaltimą, teisiamas ne pirmą kartą, gailisi nusikaltęs, charakterizuojamas neigiamai, nėra atsakomybę lengvinančių aplinkybių, tačiau yra sunkinanti aplinkybė: smurtavo prieš buvusį šeimos narį. Kaltinamajam grėsė viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Teisėjas A.Jankauskui skyrė areštą: 60 parų. Patenkintas ir nukentėjusiosios civilinis ieškinys dėl 1 000 litų neturtinės žalos atlyginimo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder