Dėl neva grasinimų nukirsti už medžius po pirštą - į policiją

Dėl neva grasinimų nukirsti už medžius po pirštą - į policiją

Netylant kalboms apie mieste kirsti planuojamus medžius, į vieną "Facebook" grupių susibūrę vartotojai kone pašiurpo, kai perskaitė komentarą, kurį parašė kitas vartotojas.

Jo žodžiai buvo suprasti kaip grasinimas grupės nariams už kiekvieną nupjautą sveiką medį nupjauti ir po pirštą. Tad klaipėdietis Tomas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas), kuriam ir buvo skirtas komentaras, "Vakarų ekspresui" pirmadienį teigė besikreipsiantis į policijos pareigūnus. Tačiau tariamas grasintojas atkirto, kad viskas buvo kiek kitaip. Esą niekas niekam negrasino.

Tomas aiškino, kad grupė sukurta tam, kad suburtų gamtos aktyvistus ir medžių gynėjus. Būtent joje klaipėdietis paskelbė esą jam ir kitiems tos grupės nariams skirtą komentarą.

"Žmogus siūlė daryti ne atvirą grupę, o kurti puslapį - patį neefektyviausią dalyką. Labai tendencingai buvo siekiama mažinti aktyvumą. Grupė viršijo 600 narių, o puslapyje tai paprastai neveikia, nes ten neįmanomos diskusijos", - apie pokalbį "Vakarų ekspreso" žurnalistui pasakojo jis.

Tomas kalbėjo atrašęs, kad grupė liks, puslapis nebus kuriamas. Bet "Facebook" vartotojas, esą siūlęs kurti puslapį, galiausiai po vienu iš Tomo komantarų parašė tokį jam skirtą atsakymą: "Supratau. Už kiekvieną nukirstą sveiką medį kirsime jums po pirštą. Sutinkate, ar jau dabar norėtumėte, kad mūsų būtų dešimtys tūkstančių?"

Vyras teigė, kad tokius žodžius įvertino kaip rimtą grasinimą. "Esu nusifotografavęs tuos tekstus", - sakė jis.

Tiesa, nors iš pradžių teigė galintis juos atsiųsti, vėliau jis tą padaryti atsisakė, todėl koks buvo tikrasis pokalbio kontektas, kol kas neaišku.

"Reaguodamas į vakarykštį Tamstos skambutį, irgi beje, straipsnį, pasirodžiusį VE, informuoju, kad pasitarę su teisininkais, prašomos informacijos tavo asmeniui neteiksime(kalba netaisyta - aut. past)", - žurnalistui pareiškė jis.

"Tekstas kalba pats už save", - kaip įvertino, kad tai išties grupės nariams skirtas grasinimas, pokalbio metu teigė Tomas.

Tuo metu komentarą, kurį perduoti pareigūnams planavo Tomas, parašęs vartotojas "Vakarų ekspresui" aiškino, kad tai joks grasinimas. Jo žodžiais, Tomas yra tiesiog "jautrus žmogus ir nesuprato metaforos". Besiteisindamas vartotojas žinutėje galiausiai paprašė negaišti jo laiko. Tai, koks buvo pokalbio kontekstas, jis nekomentavo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė kol kas informacijos, kad dėl šio incidento policija sulaukė pareiškimo, nepatvirtino.

KOMENTARAS. Klaipėdietis Tomas dėstė, kad šiuos žodžius suprato kaip grasinimą tiek jam, tiek kitiems grupės nariams nukirsti po pirštą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder