Dėl nuskendusio vaiko - priekaištai ugniagesiams

Dėl nuskendusio vaiko - priekaištai ugniagesiams

Po to, kai mirė sausio pradžioje Kretingos rajono tvenkinyje skendęs vaikas, dalį kaltės dėl nelaimės bandoma suversti ugniagesiams.

Vydmantuose vaiko mirtimi pasibaigusi nelaimė įvyko sausio 4-ąją. Tądien po pietų ant tvenkinio ledo vaikščiojęs 13 metų berniukas įlūžo, skęstančiojo atvyko gelbėti Kretingos ir Palangos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų ugniagesiai. Jiems pavyko ištraukti nuo kranto apie 30 metrų vandenyje besikapanojantį vaiką ir perduoti medikams, tačiau tos pačios dienos pavakarę jo gyvybė ligoninėje užgeso.

Po kurio laiko Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) sulaukė anoniminio prašymo ištirti ugniagesių veiksmus - suabejota, ar jie elgėsi tinkamai. Pagal informaciją Vidaus tarnybos valdymo skyriuje pradėtas tyrimas.

Remiantis PAGD įvykių suvestine, Kretingos rajono ugniagesiams apie skęstantį vaiką pranešta 12.36 val., jie po 9 minučių buvo prie tvenkinio, eketę naras pasiekė berniukui jau panirus po vandeniu. Ištrauktas vaikas medikams perduotas 12.57 val. Po 17 val. paaiškėjo, kad jis mirė.

"Tyrimas pradėtas pagal pranešimą, gautą pasitikėjimo telefonu, jis dar nėra baigtas. Išvados ir parodys, ar buvo ugniagesių veiksmuose aplaidumo, ar ne. Gelbėtojo pašaukimas ir pareiga yra gelbėti žmogų, tikrai piktavališkai nedaroma taip, jog pagalba nebūtų suteikta. Gauti pranešimai apie galimai netinkamai pareigas atlikusius ugniagesius - ne patys dažniausi, tačiau tokią informaciją visada galima išsamiai patikrinti", - sakė PAGD Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus vedėja Vida Šmigelskienė.

Kada bus paskelbtos tyrimo išvados, šiuo metu dar neaišku. Jeigu pasitvirtins anonimo pranešimas, ugniagesių lauks sankcijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder